Újabb vértanúkat és hitvallókat ismert el Ferenc pápa

Újabb vértanúkat és hitvallókat ismert el Ferenc pápa

Ferenc pápa június 11-én magánkihallgatáson fogadta Angelo Becciu bíborost, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusát.

Az audiencián a Szentatya jóváhagyta új dekrétumok közzétételét, mely három személy vértanúságát és hét Isten Szolgája hősies erényeit ismeri el.

María Pilar Gullón Yturriaga és két társa, mindhárman spanyol világi hívek a spanyol polgárháború idején szenvedtek vértanúságot, Pola de Somiedóban gyilkolták meg őket 1936. október 28-án. A 25 éves Pilar Gullón Yturriaga, a 41 esztendős Octavia Iglesias Blanco és a 23 éves Olga Pérez-Monteserín Núñez vöröskeresztes ápolónőként szolgáltak; mindhármukat megerőszakolták, majd mivel nem voltak hajlandóak hitüket megtagadni, agyonlőtték őket. Pilar Yturriaga az első lövést túlélte, megbocsátott gyilkosainak, és imádkozott értük.

A most tiszteletre méltóvá nyilvánított Augustus Tolton, az Amerikai Egyesült Államok egyházmegyés papja lehet egyszer majd az első afroamerikai szent. Rabszolgaként született; az első olyan amerikai pap, akiről közismert afrikai származása. 

Hírdetés

Rajtuk kívül Enzo Boschetti olasz egyházmegyés pap, Felice Tantardini olasz külmissziós testvér, Giovanni Nadiani olasz világi testvér, Maria Paola Muzzeddu szerzetesnővér, a Legtisztább Anya Leányai Kongregáció alapítója és Maria Santina Collani olasz irgalmas nővér hősies erényeit ismeri el az új dekrétum.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »