Újabb vérfürdő Kabulban

Újabb vérfürdő Kabulban

Legkevesebb negyvenen meghaltak és száznegyvenen megsebesültek egy robbanásban az afgán fővárosban, Kabulban – közölte az egészségügyi minisztérium. Korábban tizenhét halottról és nyolcvan sebesültről számolt be megbízható forrásokra hivatkozva a Tolo News helyi tévéállomás.

A beszámolók szerint egy mentőautóba rejtett pokolgép robbant. A bomba akkor lépett működésbe, amikor a jármű a belügyminisztérium korábbi épületénél egy ellenőrző ponthoz érkezett. A robbanás a több száz méterre lévő épületekben is érezhető volt. A környéken sűrű füst gomolyog.

Hírdetés

A negyedben afgán kormányhivatalok, külföldi diplomáciai képviseletek találhatók. Az Emergency olasz humanitárius szervezet a Twitteren azt írta, hogy az általa üzemeltetett kórházba több mint ötven sebesültet szállítottak.

Egy héttel ezelőtt fegyveresek egy csoportja támadta meg a fővárosban lévő Intercontinental szállodát, akkor 43-an haltak meg és sokan megsebesültek. A merénylet végrehajtásáért a felelősséget az afganisztáni tálibok vállalták.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »