Újabb védett tengeri teknős pusztult el a rengeteg lenyelt műanyagtól Thaiföldön

Újabb védett tengeri teknős pusztult el a rengeteg lenyelt műanyagtól Thaiföldön

Újabb védett tengeri teknős pusztult el a rengeteg lenyelt műanyagtól Thaiföldön.

A közönséges levesteknős (Chelonia mydas) a múlt héten legyengülten sodródott partra az ország keleti tartománya, Csanthaburi egy strandján, két nappal később kimúlt – írták hétfői közleményükben helyi állatvédők.

A teknős pusztulásának fő oka a műanyagszemét volt – mondta Virapong Laovecspraszit állatorvos, az óceánkutató központ munkatársa.

Az állatorvosok mesterséges táplálással próbálták a védett teknős életét megmenteni, ám nem jártak sikerrel. Gyomrában nagyon sokféle műanyagszemetet találtak, köztük gumiszalagokat és ballondarabkákat, ezek mellett már nem fért élelem a gyomrába.

Hírdetés

 

Virapong szerint a régióban partra vetett tengeri teknősök nagyjából 10 százalékának műanyag van a gyomrában vagy a tengerbe dobott szeméttől kapott fertőzést.

Szakértői vélemények alapján a thaiföldi partokra évente legalább 300 tengeri állat – teknős, bálna, delfin – sodródik azért, mert műanyagszemetet evett.

Június elején tették közzé, hogy egy gömbölyűfejű-delfin a gyomrában talált több mint 80 műanyagzacskó miatt pusztult el egy thai tengerparton.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »