Újabb ügyben ítélték börtönre a Román Kereskedelmi és Iparkamara volt elnökét

Megvesztegetés miatt jogerősen 2 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte pénteken a Legfelső Bíróság a Román Kereskedelmi és Iparkamara (CCIR) volt elnökét, Mihail Vlasovot a Cégbíróságot a CCIR hatáskörébe utaló törvénytervezettel kapcsolatos ügyben.

Alapfokon a Bukaresti Ítélőtábla felmentette a vádak alól Mihail Vlasovot, a Legfelső Bíróság azonban helyt adott az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) fellebbezésének.

A kereskedelmi kamara volt elnöke jelenleg is börtönben ül, hiszen egy másik ügyben 5 év szabadságvesztésre ítélték 2015 júniusában befolyással való üzérkedés miatt.

Ugyanabban a hónapban emelt vádat ellene a DNA megvesztegetés miatt. Az ügyészek szerint Vlasov több parlamenti képviselő és szenátor közbenjárását kérte annak érdekében, hogy a parlament fogadjon el egy törvénytervezetet, amely az Igazságügyi Minisztérium hatásköréből a Kereskedelmi és Iparkamara alárendeltségébe utalta volna a Cégbíróságot. A vád szerint azt ígérte Mircea Grosaru volt képviselőnek, hogy a tervezet előterjesztése fejében támogatni fogja őt a CCIR mellett szervezett Állandó Választottbíróság egyik választottbírói tisztségének megszerzésében. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »