Újabb tüntetést tartanak február végén a diákok

Újabb tüntetést tartanak február végén a diákok

Újabb diáktüntetés lesz február 23-án, 17 óra 30 perctől. A résztvevők a Deák Ferenc térről indulva közösen a Parlament elé vonulunk majd – jelentették be a  január 19-i diáktüntetés szervezői. Közölték, hogy a korszerű, minőségi magyar oktatás kialakításának fontosságára való tekintettel az egész országot várják maguk mellé.

Közleményükben felidézték: január 19-én több ezer diák állt ki egy korszerű, diákközpontú, igazságos oktatási rendszerért. „A diákok 12+1 pontban fogalmazták meg azonnali követeléseiket, amelyek teljesülésére írásos garanciát vártak január 31-ig az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Mivel a minisztérium részéről nem érkezett érdemi válasz a követelésekre, ezért a diákok Magyarország miniszterelnökéhez fordultak, hogy vállaljon nyilvános vitát az oktatási rendszer problémáiról. Orbán Viktor ezt a meghívást a február 7-i határidőig nem fogadta el, Lázár János pedig a múlt heti kormányinfón minden konkrétumot nélkülözve azt mondta, hogy a pontok között komolyan veendő dolgok és zagyvaságok is szerepelnek” – fogalmaztak.

Úgy vélik, ezzel kiderült, hogy „Orbán Viktor fél a fiatal demokratáktól, megtagadta fiatalkori önmagát és nem mer kiállni nyilvános vitára az oktatási rendszer problémáit saját bőrükön tapasztaló diákokkal, így nem kaptunk választ még arra a kérdésre sem, hogy a kormány pontosan mely pontokat tartja zagyvaságnak”.

http://mno.hu/

Hírdetés

„Sajnáljuk, hogy a kormány teljes mértékben hátat fordított a diákság és a minőségi oktatás ügyének. Véleményünk szerint az oktatás az egyik legfontosabb nemzeti ügy, amely évtizedekre előre alapozza meg Magyarország jövőjét” – szögezték le. A közlemény szerint épp ezért úgy határoztak, most a döntéshozókénál magasabb szint képviselőihez, a magyar néphez fordulnak.

http://mno.hu/

„Találkozunk február 23-án! Ez az utolsó reményünk arra, hogy korszerű oktatásban tanulhassunk, hogy normális körülmények között dolgozhassunk itthon, és ne kényszerüljünk külföldre egy élhetőbb jövőkép reményében!” – közölték.

http://mno.hu/

Az esemény Facebook-oldalán cikkünk megjelenéséig több mint 1300-an jelezték, hogy részt vesznek a tüntetésen, több mint 7 ezren pedig bejelölték, hogy érdekli őket a demonstráció.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »