Újabb török befektetések Szerbiában

Újabb török befektetések Szerbiában

A Politika című belgrádi napilap csütörtöki beszámolója szerint Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter, valamint Aleksandar Vucic szerb elnök szerdán újabb török befektetési lehetőségekről tárgyalt a szerb fővárosban.

Mevlüt Cavusoglu kiemelte, Ankara támogatja azokat a török vállalkozókat, akik a Nyugat-Balkánon szeretnének befektetni, illetve a török kormány kész arra is, hogy részt vállaljon a térségbeli nagyobb projektekben, például a Belgrádot Szarajevóval összekötő autópálya megépítésében.

Recep Tayyip Erdogan török elnök (b) és Aleksandar Vucic szerb államfõ (j) 
Forrás: MTI

A török külügyminiszter boszniai kollégájával, Igor Crnadakkal közösen látogatott Belgrádba, ahol Ivica Dacic szerb külügyminiszterrel országaik diplomáciai kapcsolatainak erősítéséről is tárgyalt. Törökországot és Bosznia-Hercegovinát történelmi és vallási kapcsolat fűzi össze, Ankara számos alkalommal támogatta már a szarajevói kezdeményezéseket.

Recep Tayyip Erdogan török elnök októberi belgrádi látogatásakor tárgyalt Vucic elnökkel gazdaságot és az infrastruktúrát érintő török befektetésekről.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »