Kiemelt hírek

  • A hrasinai égi csoda
    Égi csoda történt 1751. május 26-án vasárnap délután 6 órakor a korzózó közönség szeme láttára, Zágrábtól északra, Varasd vármegyében, Hrasina község mellett. (Emlékeztetőül: a színhely Horvátországban van, ami akkoriban a Magyar Királyság társországa volt még.)
  • Őseink hősi életszemléletre intenek ma is
    Nemcsak ma, a hősök napján, hanem úgyszólván naponta kellene tudatosítanunk, mennyire igaz, hogy őseink hősi életszemléletre intenek ma is. Hiszen mit látunk ma korántsem csak hazánkban, hanem Európa-szerte? Azt, hogy nem születnek jóformán semmilyen téren sem kiemelkedő, évszázadok múlva is megemlegethető alkotások. Pedig létrehozásukban mi, magyarok, valaha bizony élenjárók voltunk.
  • Ma van a Magyar Hősök Napja
    Hagyományosan május utolsó vasárnapján emlékeznek meg országszerte nemzetünk háborúkban, szabadságharcokban elesett hőseiről.
  • A pünkösdi csodáról a ma emberének
    „Ti a bűnös kezeitek által keresztre szögeztétek és megöltétek.” „Amikor ezt hallották, mintha szíven találta volna őket és ezt kérdezték Pétertől és a többi apostoltól: mit tegyünk, testvéreink, férfiak?” (Apcsel 2,37.) Furcsa ez a kérdés azoktól, akik biztosan nem voltak ott nagypénteken a kereszt alatt, nem ütötték meg, nem köpték le Jézust, nem gúnyolódtak rajta, talán nem is ismerték, nem látták őt és nem találkoztak vele személyesen.
  • Ismét választunk
    Alig egy hónap és ismét urnához járulhatunk. A választási küzdelmekben szereplők igényei, céljai több oldalról is értékelhetőek, megközelíthetőek, elemezhetőek.
  • Pünkösd örök ünnep
    Sokaknak a pünkösdről csak bizonyos népszokások jutnak eszükbe, de valójában fogalmuk sincs, miről is szól. A karácsony, a húsvét még csak mond valamit, de e nap már szinte semmit, legalábbis ami benső tartamát illeti.