Újabb Teréz körúti felvételeket vizsgálnak

Újabb Teréz körúti felvételeket vizsgálnak

Számos bejelentés érkezett, és több felvételt is eljuttattak a hatóságoknak a Teréz körúti robbantással összefüggésben – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI megkeresésére.

Nagy Andrea tájékoztatása szerint hétfő délutánig 430 bejelentés érkezett az ingyenesen hívható zöld számra, továbbá az elkövető felkutatása céljából létrehozott oldalra 30 kép- és videofelvételt töltöttek fel. A bejelentések ellenőrzése és a felvételek elemzése – a rendőrséggel együttműködve – folyamatosan zajlik.

A Teréz körúti robbantás ügyében a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség – a rendőrséggel együttműködve – továbbra is nagy erőkkel és soron kívül végzi, emelte ki. Azzal kapcsolatban azonban, hogy eddig milyen nyomozati cselekményeket végeztek – így különösen, hogy kihallgatták-e a tanúként a robbantás következtében megsérült rendőr nőt – a nyomozás érdekeire figyelemmel jelenleg nem adnak tájékoztatást, tette hozzá a KNYF szóvivője.

Hétfőn a Magyar Idők arról írt, hogy a robbantáskor életveszélyesen megsérült rendőrt már kihallgatták a nyomozók.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága hétfőn zárt ülés keretében tájékozódott az ügyről. Az ülés után a sajtónak nyilatkozó bizottsági tagok azt mondták: a hatóságok több verziót is felállítottak. A legvalószínűbbként azt nevezték meg, hogy a rendőrség mint szervezet ellen irányult a támadás.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »