Újabb súlyos medvetámadás történt, ezúttal Sugásfürdő és Sepsiszentgyörgy között

Újabb súlyos medvetámadás történt, ezúttal Sugásfürdő és Sepsiszentgyörgy között

Súlyos sérülésekkel került kórházba szombat délután egy férfi, akit medve támadott meg Sepsiszentgyörgy közelében, a város és Sugásfürdő között – tájékoztatott Facebook-oldalán Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester. 
 

„Újabb súlyos medvetámadás történt, ezúttal Sugásfürdő és Sepsiszentgyörgy között. A megsérült személy állapota stabil, a megyei kórházban kezelik” – írta Antal Árpád a Facebookon. 

Az elöljáró hozzáteszi, hogy „határozott lépésre van szükség”, hogy a medvetámadásoknak véget lehessen vetni, mert ‘a helyzet már tarthatatlan’. 

Hírdetés

„Én fontosnak tartom, hogy védjük a természetes környezetet, s ezzel együtt a medvéket, de az emberi élet a legfontosabb! Tudom, hogy most sokak számára érzékeny téma a medvetámadások ügye, de a határozott lépésekre nagy szükség van, nem szabad tovább halogatni! Annak ellenére, hogy óriási nyomást gyakorolnak rá, Tánczos Barna környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter azon dolgozik, hogy lehetővé tegye a veszélyes egyedek kilövését. Romániában 5 éve tiltották be a nagy húsevő vadak, így a medvék és farkasok vadászatát, és ennek a szélsőséges döntésnek az árát ártatlan emberek fizetik meg! Ez a helyzet már tarthatatlan, mielőbb megoldást kell találni a medvekérdésre, mert ez a helyzet már túlmutat a normalitáson, felbomlott az egyensúly az ember és veszélyes nagyvad között” – jelentette ki a polgármester. 

Antal Árpád arra kér mindenkit, hogy óvatosan közlekedjenek Sugásfürdő felé. 

A sepsiszentgyörgyi Megyei Sürgősségi Kórház igazgatója szerint az áldozat egy 50 év körüli férfi, szombat délután került a kórházba többszörös fej-, koponya-, váll-, hát-, has- és a mellkas-sérüléssel.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »