Újabb rigorózusi munkát titkosítottak, ugyanaz a címe, mint Dankoénak

Újabb rigorózusi munkát titkosítottak, ugyanaz a címe, mint Dankoénak

Se vége, se hossza az Andrej Danko (SNS) házelnök rigorózusi munkáját érintő ügynek. A SME szlovák napilap közlése szerint a Bél Mátyás Egyetem titkosított egy másik munkát, amelynek címe – és két oldal híján oldalszáma is – megegyezik Andrej Danko rigorózusi munkájával, amit 2000-ben írt.

Daniel Pisák ügyvéd 2001-ben írt Dankoéval megegyező címmel (A közigazgatás és jellemzői) egy munkát. Érdekes módon épp a közelmúltban titkosíttatta az egyetemnél a dokumentumhoz való hozzáférést – konkrétan október 3-án, tíz nappal a Denník N első, Danko rigorózusi munkáját firtató cikkének megjelenése után. Mindketten ugyanazon a szakon végeztek.

A Bél Mátyás Egyetem rektora nem kívánta kommentálni az újabb eltitkolt munka hírét. Nem lenne semmi különös abban, ha valaki titkosítja a munkáját, például ha azok érzékeny üzleti vagy más személyes adatokat tartalmaznak. De jelenleg a Bél Mátyás Egyetemen csupán három rigorózusi azonos címmel ellátott munka vált elérhetetlenné.

Az első Emília Shakkour írásának, amit 1999-ben írt a Komenský Egyetemen, nyoma veszett. A második munkát Danko írta 2000-ben, és a harmadikat pedig Pisák ügyvéd úr, aki 2001-ben adta le munkáját.

Hírdetés

A kételyek még erősebbé váltak, mikor az opponensi véleményezés segítségével a pozsonyi egyetem rektora szerette volna legalább a fejezetcímeket összehasonlítani – ha már a teljes írás elveszett – Danko munkájával, ám nem kapott hozzájárulást sem Shakkourtól sem a Bél Mátyás Egyetemtől.

Danko kedden azt ígérte, hogy nyilvánossá teszi munkáját a besztercebányai egyetem könyvtárában, szerdán azonban még nem volt elérhető a dokumentum. Állítólag az egyetem a házelnök írásbeli jóváhagyására vár.

Szlovákiában az azonos című (témájú) és majdnem azonos oldalszámú diplomamunkák szokatlannak számítanak, és ha vannak, nagy többségük épp a jogi egyetemeken fordul elő.

Sme.sk

Nyitókép: HNonline.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »