Újabb részletek szivárogtak ki az új Star Warsról

Újabb részletek szivárogtak ki az új Star Warsról

Az első önálló Csillagok háborúja filmben, a Zsivány Egyes előzetesében nem Tarkin nagymoffot láttuk. Több karakter nevét is megismertük, emellett új járművek is szerepelnek majd a filmben – a Lázadók és a Birodalom részéről egyaránt.

Nem amerikaiak, hanem németek szivárogtatták ki a még félkész állapotban lévő Rogue One: A Star Wars Story: The Official Visual Story Guide című könyv tíz oldalát. A 164 oldalasra tervezett kötet január 24-én kerül a boltokba, és nem egyezik meg a decemberben érkező Star Wars Rogue One Ultimate Visual Guide című könyvvel. A tíz oldal először a Jedi Bibliothek nevű, Csillagok háborúja-könyvekkel foglalkozó oldalra került ki.

A Lázadók Szövetségénél ezúttal is harcolnak a humanoidok mellett más szerzetek. Az emberek közt ott van a főszereplő, Jyn Erso (Felicity Jones), Cassian Andor százados (Diego Luna), Baze fejvadász (Jiang Wen), Bodhi Rook közlegény (Riz Ahmed) és Chirrut „spirituális harcos” (Donnie Yen). Ő az, akiről annyit tudunk, hogy vak, neve pedig a mandarin sirut szóhoz hasonlít, amely annyit jelent, hogy próbára tette a gonosz.

Ezt a szamurájszerű karaktert, Chirrutot Donnie Yen alakítja. Állítólag vak, ezért sem veszik komolyan a rohamosztagosok Fotó: Giphy

Van egy droidunk, K–250 (Alan Tudyk), aki eredetileg a Birodalomnak dolgozott, de átállt – ilyesmi történt már a Lázadók animációs sorozatban is –, és két nem humanoid lényünk: Pao és Bistan, akik egyaránt kíméletlen harcosok.

Tarkin helyett

A Birodalomnál érdekesebb a helyzet, ugyanis kiderült, hogy Ben Mendelsohn akármennyire is hasonlít a klasszikus trilógia Tarkinjára, nem őt, hanem Krennic igazgatót alakítja. A katonai vezetőről egyelőre nem sokat tudunk, de az előzetes és a könyvrészlet alapján úgy tűnik, feladata megakadályozni, hogy a Lázadók kezébe kerüljenek a Halálcsillag tervrajzai (a december 17-én érkező Zsivány Egyesnek ugyanis ez a fő cselekményszála – mint tudjuk, sikerrel járnak a végén).

A titokzatos csuhás és Krennic igazgató
Fotó: Giphy

Az, hogy Mendelsohn nem Tarkin, még nem jelenti azt, hogy a birodalmi vezető nem tűnik fel a filmben: pletykaként felmerült korábban, hogy a Tarkint eredetileg alakító Peter Cushingot számítógépes technikák révén „támasztja fel” a Disney. A tíz oldalon felbukkannak rohamosztagosok és halálosztagosok is – rajtuk kívül tankosok, szkarabeuszosztagosok és árnyékosztagosok is lesznek elvileg. Emellett Darth Vader (Spencer Wilding játszhatja, és ismét James Earl Jones lehet a hangja) is benne van a könyvben, azaz igaznak tűnnek a pletykák, hogy ő is szerepel a Zsivány Egyesben.

A birodalmi TIE vadászok még egészen máshogy festenek a Zsivány Egyes idején, mint az Új reményben, ahogy a Lázadók csillagvadászai, az úgynevezett U szárnyúak is korábban nem látott dizájnnal operálnak – mindkettő emlékeztet arra, amilyen űrhajókat Az ébredő Erőhöz képzeltek el a művészek. Picit különböznek az AT-AT lépegetők A Birodalom visszavágban szereplő egységektől, ráadásul az oldal alján AT-ACT név szerepel. Lesznek ismerős járművek is: Y szárnyúakról és AT-ST lépegetőkről is említést tesznek az oldalak.

Akikről nem tudtunk meg többet

Az első önálló, nem a trilógiák sorába illő Star Wars film más szempontból is első: itt szerepelnek először igazán nagy sztárok – ha Sir Alec Guinesst nem számoljuk persze –: Mads Mikkelsen és Forest Whitaker. Mikkelsen, aki nem szerepelt az előzetesben, valószínűleg a főszereplő Jyn Erso apját alakítja majd, és könnyen lehet, hogy csak visszaemlékezésekben szerepel, míg Whitakerről csak annyit tudunk, amennyi az előzetesben benne volt.

Forest Whitaker karaktere körül elég sok a kérdőjel Fotó: Giphy

Ő amolyan Yoda-, Obi-Wan Kenobi- és Maz Kanata-féle bölcsnek tűnik, másrészt viszont fejvadász is lehet a komoly páncélzata alapján, amelyben figyelmezteti Jyn Ersót. „Mit teszel, amikor elfognak? Mit teszel, ha megtörnek? Ha tovább harcolsz, mivé válsz majd?” – teszi fel a kérdést, amelynek végén állítólag Vader szuszogását hallani. (Az előzetesről bővebben itt írtunk.)

Persze a fentiekkel kapcsolatban lehetnek kétségeink, a Disney korábban is trükközött már. Például azért nem kerültek Az ébredő Erő bemutatója előtt Rey-figurák a boltok polcaira, hogy ne derüljön ki, mennyire fontos karakter a filmben. Könnyen lehet, hogy a fenti információk nem helytállók, félrevezetők. Biztos információkat a július 15-én Londonban megrendezendő európai Csillagok háborúja-ünnepet követően tudhatunk meg, itt a film rendezője, Gareth Edwards mesél majd a Zsivány Egyesről.

Összeállításunk elkészítése során az RPF Pulse, a Making Star Wars és az Io9 anyagait is felhasználtuk.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »