Újabb részletek a kórházak koronavírus-ellátásba való bevonásáról

Újabb részletek a kórházak koronavírus-ellátásba való bevonásáról

A betegek elhelyezésének legfontosabb rendezőelve az, hogy minél kevesebb kórházba kerüljenek fertőzöttek – többek között erről beszélt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere legújabb videójában.

A tárca Életközelben című sorozatának legújabb részében Kásler Miklós kijelentette: van és lesz elég kórházi ágy. A betegek elhelyezése tervszerűen történik, melynek legfontosabb rendezőelve az, hogy elkerüljék a kórházakban kialakuló fertőzési gócokat. A kórházakat három lépcsőben léptetik be a járvány elleni küzdelembe, melynek

harmadik fázisa az összes kórházi ágy 20 százalékának felhasználása

– mondta, s emlékeztetett: a kórházi ágyak 47 százalékán jelen pillanatban sem fekszik beteg.

Hírdetés

A miniszter közölte: a PCR teszt mellett a mentősök már antigén alapú gyorsteszteket is használnak, ami 15 perc alatt ereményt ad a vizsgált személy fertőzöttségéről. A mentősök esetében ez azt jelenti, hogy még a kórházba érés előtt kiderül a szállított személyről, hogy fertőzött-e, így a kórházban már rögtön az ellátás végső helyére lehet vinni – tette hozzá.

Az orvosok átirányításáról elmondta: ez a szám rendkívül csekély, még az intenzív terápiás orvosok esetében sem éri el a másfél százalékot. Az átvezénylés folyamata megterhelő, de az orvosi foglalkozás azért hivatás, mert áldozatokat igényel, és az orvos áldozatokat hoz. Ez a klasszikus orvosi tradíció – mutatott rá.

Az október 23-ai évforduló közeledtével emlékeztetett: 1956-ban a nemzet rendkívül fegyelmezetten, képességeinek és gondolkodásának legnemesebb tartalmait mutatta fel. Mi most azt tehetjük, hogy távolságot tartunk, maszkot viselünk, kerüljük a tömegeket, fegyelmezetten viselkedünk. Így foghatunk össze a nemzet érdekében.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »