Újabb rendőrgyilkosságokkal fenyegettek

 

Újabb rendőrgyilkosságokkal fenyegették ismeretlenek szombat este a rendőr-főkapitányságot, és emiatt a város egész területén fokozták a biztonsági intézkedéseket.

A dallasi rendőr-főkapitányságra névtelen üzenet érkezett arról, hogy egy houstoni csoport rendőröket akar megtámadni, illetve meggyilkolni Dallasban. A fenyegetés miatt a rendőrség fokozta a biztonsági intézkedéseket szerte a városban. Monica Cordova hadnagy, a rendőrség szóvivője arról tájékoztatta az újságírókat, hogy az intézkedéseket elővigyázatosságból hozták meg.

A belvárosban lévő rendőr-főkapitánysághoz páncélozott járművet vezényeltek, az épülethez vezető utakat lezárták, a városban felfegyverzett rendőrök járőröznek. A dallasi gyorsforgalmi vasút átmenetileg felfüggesztette járatait.

A rendőrség Twitteren cáfolta azokat az elterjedt híreket, amelyek szerint újabb lövések dördültek volna el abban a parkolóházban, ahol Micah Johnson lövöldözött. A parkolóház átfésülése még nem ért véget.

A 25 éves Micah Johnsonról szombaton újabb információk kerültek nyilvánosságra. Kiderült, hogy a rendőrök által robotbombával likvidált férfit – aki az amerikai hadsereg tartalékosa volt – hazaküldték az afganisztáni szolgálatból, mert szexuálisan zaklatta egyik női katonatársát.

Élesen bírálják Obamát

William Johnson, az amerikai rendőrszervezetek szövetségének vezetője szerint az Egyesült Államokban “háború folyik a rendőrök ellen”, és ezért Barack Obama elnököt okolja több republikánus politikushoz hasonlóan. William Johnson a Fox televízió egyik műsorában beszélt erről: ”Abszolút így van. Háború folyik a rendőrök ellen és az Obama-kormányzat ebben a háborúban Neville Chamberlainként viselkedik” – válaszolta.

Szerinte a szövetségi szervek és minisztériumok – kivált az igazságügyi tárca – mindig enyhíteni akarják a feszültségeket, kisebbítik az erőszakos bűncselekmények jelentőségét. Eddig soha nem ítélték el a “Fekete életek számítanak” nevű civil mozgalmat, amely nyíltan rendőrök megtámadására és megölésére szólít fel, és közben az ország gondjaiért a rendőrséget hibáztatja. Johnson szerint ez is hozzájárult ahhoz, hogy olyan légkör alakuljon ki, amelyben megtörténhetett a dallasi tragédia.

Republikánus politikusok egész sora bírálja az amerikai elnököt.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »