Újabb Perényi-cég ment a „levesbe” – a GLOBE Facility Management Zrt-től több mint félmilliárd forintot követelnek a hitelezők

Újabb Perényi-cég ment a „levesbe” – a GLOBE Facility Management Zrt-től több mint félmilliárd forintot követelnek a hitelezők

Újabb Perényi-cég ment a „levesbe” – a GLOBE Facility Management Zrt-től több mint félmilliárd forintot követelnek a hitelezők

Perényi Zoltán ismert alakja a magyarországi gazdasági életnek, nevéhez közvetlenül vagy közvetetten számos gazdasági társaság kötődött/kötődik. Így például a GLOBE Facility Management Zrt. is, amelynek felszámolását 2018. augusztus 23-án rendelte el a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága, mivel a társaság nem fizette meg a BeMo Business Team Kft. felé fennálló tartozását. A felszámolási eljárásban további 23 gazdasági társaság jelezte hitelezői igényét, összesen 521 millió forint értékben. Perényinek nem ez volt az egyetlen „elborult” cége, amely tetemes tartozást hagyott hátra.

                                                               Perényi Zoltán

A Privatkopo.hu értesülése szerint a BeMo Business Team Kft. 2017. augusztus 25. napján kezdeményezte az illetékes cégbíróságnál a fizetésképtelenségi eljárást a GLOBE Facility Management Kft-vel szemben, mivel a cég – többszöri felszólítás ellenére – nem fizette meg a megrendelt és a megbízott által elvégzett munka ellenértékét, 8 millió 807 ezer forintot. „A bíróság a követelést nem vitatottnak tekintette” – áll a felszámolóbiztos tájékoztatásában.

Hírdetés

A felszámolás alá került társaság vezérigazgatója 2018. szeptember 3. napján a felszámolás alatti teljes körű meghatalmazást adott Perényi Zoltán részére.

„A BeMo Business Team Kft. hitelező jogi képviselője 2018. szeptember 11. napján kelt levelében az alábbi bejelentést tette. A gazdálkodó szervezet vezetőjének olyan hír jutott a tudomására, hogy a felszámolás alá került cég vezetése a társaság vagyonát kimenti más társaságba, illetve a megrendeléseket átcedálja más gazdálkodó szervezetekhez, hogy ők teljesítsék azokat a szerződéseket, melyeket korábban a GLOBE Facility Management Zrt. kellett volna teljesíteni szerződés alapján. Amikor a társaság tudomására jutott, hogy vagyonkimentés folyik a társaságnál, illetve fedezetelvonás, akkor felhívó levelet küldtek a társaság igazgatóságának. A GLOBE Facility Management Zrt. vezérigazgatója válaszlevelében visszautasította a felhívó levélben megfogalmazott alaptalan és hamis állításokat, amelyek a vagyonkimentésről szóltak. A válaszlevél tartalmazta azt is, hogy céljuk a társaság működésének helyreállítása és megállapodás megkötése a hitelezővel”

A vezérigazgató által ígért „helyreállítás”, valamint a „megállapodás” végül elmaradt. A cég ment a „levesbe”, a hitelezők futhatnak a pénzük után. Vélhetően feleslegesen, mert a zrt. 2017-ben 1 milliárd 70 millió forint nettó árbevétel mellett csupán 8 millió 600 ezer forint adózott eredményt ért el. Tavaly 657 millió forint nettó árbevétel produkált és mintegy 75 millió forint veszteséget könyvelhetett el.

A cégnyilvántartás tanúsága szerint nem egyedi eset a mostani. Perényi Zoltán gazdasági érdekeltségébe számos olyan társaság tartozott, amely fizetésképtelenség miatt a felszámolás sorsára jutott, vagy más ok miatt kényszertörlését rendelte el az illetékes cégbíróság.

A közeljövőben ezek közül mutat be néhányat az olvasóknak a Privatkopo.hu bűnügyi portál.

(Amennyiben cégének – a fentiekhez hasonlóan – ugyancsak rosszul végződött az üzleti kapcsolata Perényi Zoltán érdekkörébe sorolható gazdasági társasággal, amelynek következményeként vállalkozásának anyagi kára keletkezett, kérjük, írja meg történetét lapunknak. E-mail: [email protected])

(folytatjuk)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »