Újabb összecsapások Marseille-ben

Újabb összecsapások Marseille-ben

Újabb összecsapások Marseille-ben, az angol szurkolók napok óta balhéznak a kikötővárosban. Az Európa-szerte hírhedt angol huligánok ezúttal az orosz és a francia drukkerekkel kezdeményeztek verekedést, majd a rendőrökre is rátámadtak.

Marseille-ben orosz rendőrök is járőröztek. „Az a feladatunk, hogy megakadályozzuk az erőszakos cselekményeket az orosz szurkolók részéről” – nyilatkozta Roman Ajzavin orosz rendőr ezredes.

Angol rendőrökre azonban még nagyobb szükség lett volna Marseille-ben. Ahogy közeledett a 19 órakor kezdődő Anglia–Oroszország mérkőzés, annál több alkohol fogyott, és annál hangosabbak lettek a brit szurkolók. A brit drukkerek oroszokra vadásztak, de franciákkal is verekedni kezdtek. Később rátámadtak a rendőrökre is, üvegekkel hajigálták őket, akik könnygázzal lőttek vissza.

A BBC jelentése szerint a britek olykor egymással is verekedni kezdtek, feltehetőleg a rivális futballcsapatok szurkolói estek egymásnak.

Több sérültet a helyszínen láttak el, és voltak letartóztatások is. Egy brit munkáspárti politikus szégyenteljesnek mondta, hogy a terrorfenyegetés idején angol huligánokkal kell a francia rendőröknek foglalkozniuk.  


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »