Újabb néppártos szakít Háromszéken – Elege lett az értelmetlen összetűzésekből

Újabb néppártos szakít Háromszéken – Elege lett az értelmetlen összetűzésekből

Az RMDSZ Vargyas Községi Szervezete választmánya úgy döntött nem indít polgármesterjelöltet a községben, hiszen mindannyian Imets Lajost, az EMNP színeiben megválasztott jelenlegi alpolgármestert támogatják, aki függetlenként pályázza meg a polgármesteri tisztséget.

– Tudomásul vettük Ilkei Ferenc RMDSZ-es polgármester döntését, miszerint nem kíván újabb mandátumért indulni. Azért döntöttünk Imets Lajos jelenlegi EMNP-s alpolgármester támogatása mellett, mert munkájával, döntéseivel Vargyas község érdekeit tartotta szem előtt – fogalmazott Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke.

Imets Lajos független polgármesterjelölt kifejtette, megtisztelőnek tartja az RMDSZ támogatását, és szeretné továbbvinni az Ilkei Ferenc RMDSZ-es polgármesterrel megkezdett projekteket, elképzeléseket.

– Azért nem az EMNP színeiben pályázom meg a tisztséget, mert az elmúlt időszakban az önkormányzatban az EMNP-s tanácsosok folyamatosan a község fejlődését gáncsolták – fejtette ki Imets. – Az EMNP ellenzéki politizálása Vargyason és az egész megyében az értelmetlen összetűzésekről szólt, amivel én nem tudok azonosulni.

Székely Hírmondó


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »