Újabb MSZP-s kudarc – nincs meg a 200 ezer aláírás

Újabb MSZP-s kudarc – nincs meg a 200 ezer aláírás

A cégvezetők kétmilliós bérplafonjáról szóló népszavazási kezdeményezés kudarca után a vasárnapi boltzár eltörlése kérdésében sem sikerült a jelek szerint összegyűjteni a szocialistáknak a kellő számú aláírást.

A Magyar Idők információi szerint ugyanis június 3-ig, vagyis a határidőig nem tudták összegyűjteni és leadni a szükséges 200 ezer szignót. Úgy tudjuk, az MSZP harmadik, az állami földek eladásával kapcsolatos kezdeményezése sem áll jól, noha annak határideje június 23-án jár le. Vagyis a szocialisták várhatóan egyik referendumkezdeményezésükkel sem érnek célba.

Emlékezetes: Gőgös Zoltán, a párt elnökhelyettese a lapnak korábban elismerte: már hetekkel azelőtt felhagytak a boltzárral kapcsolatos aláírásgyűjtéssel, mert már látnak garanciát arra, hogy a kormány nem vonja vissza a vasárnapi nyitvatartást. Szavai pártján belül vitát váltottak ki, másnap Burány Sándor szocialista képviselő az egyik kereskedelmi tévé élő adásában értesült a gyűjtés leállításáról, majd Tóbiás József pártelnök, később maga Gőgös Zoltán is tagadta, hogy már nem gyűjtik a szignókat. Gőgös Zoltán egyenesen azt mondta, hogy „Sokat tisztázna a dolgon, hogy ha készült hangfelvétel, […] leadnák azt, amit én mondtam.

Akkor nem kéne itt senkinek senkivel ellentmondásba kerülni.” A politikus kérésének a lap eleget tett, így a Magyar Idők honlapján bárki hallhatja, amint azon kérdésükre, hogy az MSZP mindhárom témában (állami földek eladása, cégvezetők kétmilliós bérplafonja, vasárnapi nyitvatartás) gyűjti-e az aláírásokat, Gőgös Zoltán azt válaszolja: „Nem, nem gyűjtjük a vasárnapot, az már élesben nem megy két hete, három hete. Csak a másik kettő, csak a másik kettő.”


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »