Újabb migránstanya lobbant lángra Svédországban

Péntekre virradóan újabb tervezett menekültszállás égett le Svédországban. A rendőrség szerint gyújtogatás okozhatta a tüzet, pedig tavaly óta jobban őrzik a menekültszállásokat. Egy régi óvodát akartak menekültszállássá alakítani Svédország déli részén, de péntekre az épület leégett.

Magyar Menedék - Sitchin

A rendőrség egyik szóvivője azt mondta, hogy gyújtogatás miatt indítottak eljárást. Szerinte az incidens annak ellenére következett be, hogy tavaly december óta megerősítették a menekültszállások védelmét.

Az MTI úgy tudja, hogy egy rendőrségi statisztika szerint 2015 utolsó három hónapjában Svédországban 60 fogadóközpontot gyújtottak fel.

A 9,8 milliós Svédország tavaly 163 ezer migránst fogadott be. Ez a lakosság nagyságához viszonyítva a legmagasabb szám Európában.

A migránsáradatot a hatóságok nehezen kezelték, ezért társadalmi feszültségek is keletkeztek. Januárban tucatnyi HAZAFI gyűlt össze Stockholmban, és szórólapokon buzdítottak a migránsok ellen. A kormány ellenőrzi a svéd-dán határt, de még így is 70-140 ezer új menedékkérőre számítanak idén.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »