Újabb migránskaraván tart Amerika felé

Hondurasban a rendőrség megpróbálta megakadályozni, hogy a csoport elhagyja az országot. Könnygázt is bevetettek, de a migránsok egy része áttörte a blokádot.

A csoport jelentős része várhatóan tovább folytatja útját az Egyesült Államok felé, ahol már csaknem négy hete szünetel a menedékkérelmek elbírálása, mert – a határfal körüli költségvetési vita miatt – nem működnek az illetékes kormányhivatalok. Az M1 Los Angeles-i tudósítója elmondta, az amerikai kormány részleges leállása 27 napja tart. Mint mondta, a héten leállt a menedékjogot kérelmezők meghallgatása a bíróságokon, kivéve azoké, akik menedéktáborokban vannak.

Hírdetés

Hozzátette: a leállás január végéig folytatódik, több mint százezer meghallgatást is törölhetnek. A migránsok ezzel találják szembe majd magukat, az amerikai kormány pedig azzal, hogy tovább súlyosbodhat a humanitárius és biztonsági válság – fogalmazott.

Donald Trump amerikai elnök legutóbb arról beszélt, hogy erős határ nélkül Amerika védtelen és sebezhető. A most úton lévő migránsokról pedig azt mondta, szinte semmit nem tudnak róluk – jelentette a tudósító.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »