Újabb Michelin csillagokat adnak át Budapesten

Újabb Michelin csillagokat adnak át Budapesten

BUDAPEST. Az egyik legrangosabb gasztronómiai eseménynek ad otthont ma Budapest. A magyar fővárosban mutatják be ugyanis az idei Michelin kalauzt, illetve az is kiderül, hogy melyik éttermek kapnak idén Michelin csillagot.

A magyar gasztronómia fejlődésének legalább akkora elismerés, hogy itt rendezik az ünnepséget, mint amikor itt tartották a Bocuse d’Or Európa Bajnokságot, mondta el a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Bíró Lajos. A séf hozzátette, ezek az események mind arra jók, hogy Magyarország bekerüljön a köztudatba, ráadásul ennek a későbbiek folyamán pénzügyi hozama is lehet, tehát egyre több turista jön az országba, és egyre többen érdeklődnek az Magyarország gasztronómiája iránt.

A séf szerint nem véletlen, hogy a Bocuse d’Or óta hatalmas növekedés figyelhető meg a turizmusban, hiszen érdekesebb lett a gasztronómiánk és emiatt sokkal többen látogatnak el Magyarországra.

Hírdetés

Az ünnepséggel kapcsolatban elmondta, szerencsére kinőttünk abból a betegségből, hogy ilyenkor mindent meg akarunk mutatni és mindent túl akarunk licitálni. „Azt kell megmutatni, amink van, azt viszont rendkívül fegyelmezetten és rendkívül jó minőségben. Nem kell szégyenkeznünk, hogy nem tudunk megfelelni az elvárásoknak, mi is tudunk annyit, mint bármelyik fővárosnak a jó éttermei” – fejtette ki.

Bíró Lajos arról is beszélt, hogy a fogadásra 2-3 csillagos séfek készítik a fogásokat, a vendégek pedig válogathatnak a hortobágyi palacsinta, a lecsó, halászlé, a rántott hús, és a szalontüdő közül is. Hozzátette, mintegy 90 százalékban magyar alapanyagok felhasználásával készülnek majd ételnek.

A séf úgy látja, biztosan lesz új magyar Michelin-csillagos étterem, azonban, hogy melyik, azt nem lehet tudni. Megjegyezte, itt lenne az ideje, hogy magyar étterem is kapjon csillagot, hiszen elég régen kaptunk újat.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »