Újabb meglepetés a foci-vb-n

Újabb meglepetés a foci-vb-n

Dél-Korea és Ghána csapott össze a katari világbajnokságon és az eredmény meglepett mindenkit.

A ghánai válogatott gólgazdag mérkőzésen 3-2-re legyőzte a Koreai Köztársaság csapatát a katari labdarúgó-világbajnokság hétfői játéknapján, a H csoport második fordulójában.

Hírdetés

A kezdés a mozgékony dél-koreaiaké volt, akik beindulásokkal, helyváltoztatásokkal adtak sok munkát a ghánaiaknak. Utóbbiak azonban rendre szereltek, blokkoltak, a közelharcokban pedig érvényre juttatták fizikai felépítésükből adódó fölényüket, így az ellenfél mezőnyfölénye nem párosult helyzetekkel. A 24. percben váratlanul az afrikai csapat szerzett vezetést, amellyel megtörte riválisa addigi lendületét. Nemcsak az eredmény, a játék képe is változott, Ghána pedig ezt kihasználva átvette a kezdeményezést, majd növelte előnyét. A szünetig feltámadt a dél-koreai csapat, de erejéből mindössze két felvillanásra futotta.

A szünet után az ázsiaiak azonnal rohamra indultak, majd bő tíz perc elteltével Cso duplájával három perc alatt egyenlítettek. A koncentrációjukat elvesztett ghánaiak azonban időben kapcsoltak, játékuk ismét zártabbá és fegyelmezettebbé vált, a 68. percben pedig visszavették a vezetést. Az izgalmas végjátékban az ázsiai csapat mindent egy lapra feltéve támadott, egyenlítési lehetőségei is bőven adódtak, különösen beívelésekből veszélyeztetett, de újabb gólt már nem tudott szerezni, így egy pontjával nehéz helyzetben várja a csoport zárófordulóját.

Nyitókép: MTI/AP/Ebrahim Noruzi

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »