Újabb magyar rendőrök mennek Macedóniába, Szerbiába és Szlovéniába

Újabb magyar rendőrök mennek Szlovéniába, Észak-Macedóniába és Szerbiába, hogy segítsék az illegális bevándorlás elleni fellépést – közölte a rendőrség kedden a honlapján.

Hírdetés

A Szerbiába induló 54., az Észak-Macedóniába induló 66. és a Szlovéniába induló 5. magyar rendőrkontingens tagjait kedden búcsúztatta a Készenléti Rendőrség központi objektumában Balázs László, az ORFK Határrendészeti Főosztály vezetője.
   
A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a határon, hogy megakadályozzák a jogellenes határátlépéseket, és közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában.
   
A rendőrök nemcsak a határon teljesítenek szolgálatot, hanem mélységi területeken is. A rendőrök terepjárókkal, éjjellátó készülékekkel, hőkamerákkal támogatják az érintett határszakasz védelmét.
   
A 30 tagú észak-macedón, a 20 tagú szerb és a háromtagú szlovén kontingens tagjai saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »