Újabb magyar nevek a panamai offshore listán

Magyar bankvezérek és Matolcsy György unokatestvérének neve is szerepel a panamai iratokban.

A Direkt36 nevű portál szerint az MNB-botrányban is érintett Szemerey Tamás egy Brit Virgin-szigeteken bejegyzett offshore-cégnek volt a tulajdonosa 2010-ig. Az üzletember a portálnak azt mondta: erről nem szólt Matolcsy Györgynek, mert nem szokott beszámolni üzleti ügyeiről az unokatestvéreinek. A jegybank elnöke néhány hete jelentette ki, hogy sem neki, sem pedig családtagjainak nincs offshore-érdekeltsége.

Az offshore-dokumentumokban a leggazdagabb magyarok közül is többen szerepelnek. Csányi Sándor felesége neve is ott van az iratokban, az OTP-vezér azt állítja, hogy az érintett máltai céget egyik jachtja üzemeltetéshez hozták létre. Az állammal szorosan együttműködő FHB Bank elnöke, Spéder Zoltán pedig a dokumentumok alapján a többi közt egy Seychelles-szigeteki társaság meghatalmazottja volt. Ez a cég volt évekig az Index.hu kiadójának tulajdonosa.

Forrás: hír tv

sokkaljobb-kommentár: Matolcsy György Kecskemétről származik. Unokaöccse, Szemerey Tamás az egyik jegybanki alapítvány finanszírozásával üzemelteti a növekedési hitelt folyósító bankot. Ő szerepel a panamai offshore-listán.

Valószínűleg a testvére Szemerey Szabolcs. Amikor jegybankelnök lett Matolcsy, a képviselői mandátumról le kellett mondania. Helyét a parlamentben Szeremley Tamás felesége, Szeremleyné Pataki Klaudia foglalta el, aki jelenleg már Kecskemét polgármestere.

Új egyetemi városrész alapkövét tette le ma Kecskeméten Matolcsy György jegybankelnök és Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője. A projekt megvalósítását az MNB által létrehozott Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány (PADMA) végzi, szorosan együttműködve a kecskeméti városvezetéssel és a Kecskeméti Főiskolával (Részlet a 2015. október 29-ei hírből).

Békéscsaba, 2016. május 4.

F. I. – K. M.

 

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »