Újabb magyar kieső az albánok ellni meccs előtt

Újabb magyar kieső az albánok ellni meccs előtt

Fiola Attila is kiesett a ma este világbajnoki selejtezőt játszó magyar válogatott keretéből. A MOL Fehérvár védőjének sérülése nem jött rendbe, így valószínűleg Holender Filip helyettesíti majd.

A magyar válogatott 20.45-től, a zárt kapus Puskás Arénában az albánokkal vív világbajnoki selejtezőt. A rosszul sikerült szeptember alaposan csorbította a továbbjutási reményeket – valljuk be, az erőviszonyok alapján a csoport harmadik helye reális Marco Rossi csapatának.

A kapitány keveset változtatott a szeptemberi kereten, Holender Filip, Vécsei Bálint és Nagy Zsolt került be. Ugyanakkor Varga Kevin, Lovrencsics Gergő és Szalai Ádám sérülés miatt kiesett, majd már a közös felkészülés alatt Tamás Krisztiánról és Fiola Attiláról is le kellett mondani.

Az albánok negyedszer játszanak idegenben a mostani sorozatban, Varsóban 4-1-re kikaptak, San Marinóban és Andorrában ellenben nyertek. Egyelőre a csoport második helyén állnak, számukra nagyon sok múlik a ma esti budapesti, majd a keddi, tiranai, lengyelek elleni mérkőzésen. Edi Reja, a csapat olasz szövetségi kapitánya négy pontot remél e két találkozóból.

Hírdetés

Az olasz kapitány az olasz élvonalban szereplő védelemre épít, az első és a második számú kapusa, Etrit Berisha és Thomas Strakosha, valamint a védők közül Elseid Hysaj, Berat Djimsiti, Marash Kumbulla és Frédéric Veseli is a Serie A-ban szereplő klubokból kapott meghívást. Alighanem ez indokolja, hogy az albán keret piaci értéke lényegesen meghaladja a magyarét.

Három olyan futballista is akad a névsorukban, aki a magyar futballban is ismert. Elsősorban Myrto Uzuni, aki a Ferencváros csatára, aztán Ylber Ramadani, aki az MTK középpályása, valamint a mezőnyjátékosok közötti legtöbbszörös válogatott Odise Roshi, aki korábban a Diósgyőr futballistája volt.

Uzunin és Ramadanin kívül Emir Lenjaninak és Bekim Balajnak akad még magyar klubtársa. Lenjaninak a Grasshoppersben Bolla Bendegúz, Balajnak az FK Nyizsnij Novgorodban Kecskés Ákos.

„Amelyik csapat kikap, az biztosan nem jut tovább a csoportból, így meghatározó fontosságú mérkőzés előtt állunk. Nálunk jó a hangulat és magabiztosak vagyunk – jelentette ki Edoardo Reja. – Mindkét gárdát jellemzi a szervezett védekezés, így könnyen egygólos találkozó lehet. Ezért lesz fontos, hogy mi szerezzük meg az első gólt az okos futballt játszó magyarok ellen.”

A mérkőzés 20.45-kor kezdődik.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »