Újabb lépések történtek a Szamos-part felújítása terén

Újabb lépések történtek a Szamos-part felújítása terén

A a Kolozsvári Városi Tanács tavaly novemberében megtartott rendkívüli ülésén jóváhagyta a Szamos-part felújításának városrendezési tervét, így a polgármesteri hivatal előtt megnyílt a lehetőség arra, hogy EU-s támogatásra pályázzon. A testület most felhatalmazta a polgármesteri hivatalt arra, hogy a partszakaszok rendezéséhez szükséges partnerségi szerződést kössön a Szamos-Tisza Vízügyi Igazgatósággal.

A felújítási munkálatok a teljes Szamos mentére, illetve a Sportbázisra és az Írisz- telepi Armătura Parkra vonatkoznak, illetve parkosított szabadidős övezeteket kialakítását célozza. Az említett útszakasz a szabadidő eltöltése mellett a közlekedést is szolgálná, másodlagos célja pedig a környezetszennyezés csökkentése lenne. A Szamos-part rehabilitációja az önkormányzat által meghirdetett ötletbörze nyerteseinek tervei alapján valósul meg.

Hírdetés

A teljes beruházás összege több mint 177 millió lej, ezt európai uniós pénzalapok lehívásával valósítanák meg, a helyi tanács saját hozzájárulása pedig az összeg alig egytizedét tenné ki. (hírszerk.)

Nyitókép: Emil Boc/Facebook


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »