Újabb lépés a Facebook világuralom felé

A Facebook mostantól azokat a felhasználókat is telibe találja, akik fent sincsenek a közösségi hálón. A cél elhódítani a hirdetési piacot a Google-től.

Mostantól azok sem menekülhetnek a Facebook célzott hirdetései elől, akik nem használják a rendszert.

A netező akár regisztrált a közösségi portálon, akár nem, meg fogja kapni a szokásaihoz illő reklámokat minden olyan weboldalon, amivel a Facebook szerződést kötött.

A cég hirdetési igazgatója, Andrew Bosworth elmondta: sütik és pluginok segítségével gyűjtik az adatokat a felhasználók szokásairól, hogy minél pontosabb profil alapján küldhessék a reklámokat.

A módszerben semmi újdonság nincsen, de eddig csupán a Facebook tagokra koncentráltak, most viszont azokat is behálózzák, akik eddig szándékosan távol maradtak.

A szakmabeliek szerint ezzel a Facebook kesztyűt dobott a Google, pontosabban annak hirdetési leányvállalata, az Alphabet Inc. elé, amely jelenleg uralja a digitális reklámok piacát.

Amerikában az online hirdetések piaca 2011-ben előzte meg a kábeltévés hirdetésekét, azóta is szédületes tempóban növekszik.

Az online reklámpiac bevétele 2014-ben meghaladta a 135 milliárd dollárt, és előrejelzések szerint 2019-re megközelítheti az évi 240 milliárd dollárt, amivel a legnagyobb hirdetési szegmenssé léphet elő.

A Facebooknak a legfrissebb, márciusi adatok szerint 1,65 milliárd felhasználója van, magát az internetet pedig a Nemzetközi Távközlési Egyesület felmérése alapján 3,17 milliárdan használják.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »