Újabb kényszerleszállás Ferihegyen

Utasrosszullét miatt Budapesten szakította meg útját az Egyptair Kairó – Torontó járatát teljesítő Boeing 777-es repülőgép hétfőn hajnalban – értesült az Airportal.hu. A repülőgép személyzete a szlovák-lengyel határnál, Zakopane térségében döntött az út megszakítása mellett. A gép mintegy 30 perccel később, hajnali 4 óra 52-kor biztonságosan leszállt a budapesti repülőtéren – írja a szakportál.

Az út megszakítására azért volt szükség, mert egy férfi utas rosszul lett a fedélzeten. Az állóhelyen az AMS Repülőtéri Sürgősségi Szolgálat megkezdte az utas ellátását. Az AMS később közölte, hogy egy 72 éves egyiptomi utasnak légzési nehézségei voltak, ellátását egy a fedélzeten utazó orvos már megkezdte. A leszállást követően légzési elégtelenség miatt oxigént kapott és infúziós terápiában részesült. Az AMS orvosi szolgálattal párhuzamosan riasztott Országos Mentőszolgálat egysége Dél-pesti kórház sürgősségi osztályára szállította stabil állapotban a férfit.

Hírdetés

Az Egyptair Boeing 777-36N(ER) repülőgépe negyed nyolckor folytatta útját Toronto felé. A Blikk információi szerint idén ez volt a nyolcadik kényszerleszállás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »