Újabb japán adomány érkezett Kárpátaljára

Újabb japán adomány érkezett Kárpátaljára

A Terra Reneissance japán segélyszervezet képviselői április 8-án idén már másodjára keresték fel Debrecenben a Görögkatolikus Metropólia Hivatalát, hogy újabb adományokkal támogassák Kárpátalját.

A japán segélyszervezet munkatársai március 24-én látogattak el először Debrecenbe, hogy a Görögkatolikus Metropólián keresztül 1,5 millió forinttal támogassák a háború miatt egyre kilátástalanabb helyzetbe került embereket, elsősorban a kárpátaljai térségben. A pénzből a Szent Panteleimon Karitász – egyéb forrásokkal kiegészítve az adományt – egy kisbuszt vásárolt, amivel a menekülteket, betegeket és segélyadományokat szállítja.

A 2001-ben alapított Terra Reneissance képviselői és elnöke, Ogava Singo most újabb adománnyal érkezett a Hivatalba. Ezúttal hűtőládákat vásároltak, hogy az élelmiszerek minél tovább eltarthatóak legyenek a térségben.

Hírdetés

A Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolitával és Seszták István főhelynökkel folytatott rövid egyeztetést követően a szervezet elnöke elmondta: a kárpátaljai térségben legalább akkora szükség van a segítségre, mint Ukrajna belsőbb területein, hiszen nagyon sokan menekülnek oda a háború elől. Ogava Singo április 9. és 11. között el is utazott Kárpátaljára, hogy személyesen mérje fel a terepet.

A japán segélyszervezet munkatársai abban is segédkeztek, hogy Görögkatolikus Egyház által az önkénteseik számára készíttetett és éppen megérkezett, a Görögkatolikus Metropólia és a Szent Panteleimon Karitász logójával ellátott kabátokat és mellényeket is eljuttatták az érintetteknek.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »