Újabb három évre választott nemzeti felelőst a Házas Hétvége közössége

Újabb három évre választott nemzeti felelőst a Házas Hétvége közössége

A Házas Hétvége közössége évről évre megrendezi a „találkozások hétvégéjét”, amelyen a közösség felelős párjai és papjai gyűlnek össze a Kárpát-medence egész területéről. Idén a találkozónak a közösség észak-magyarországi tartománya adott otthont Egerben július 8–9. között, ahol a következő három esztendő „nemzeti felelős” házaspárját is megválasztották.

A rendezvény július 8-án, pénteken szentségimádással kezdődött, majd a helyi közösség mutatkozott be. Ez az este alkalmat biztosított a kötetlen beszélgetésekre és a koronavírus-járvány miatt meghiúsult személyes találkozásokra is.

Július 9-én, szombaton délelőtt a prófétaság és az ünneplés témájáról szólt a bevezető, ezután lehetősége volt a pároknak egymással, valamint kiscsoportos megosztás keretében is feldolgozni a témát.

A közösség háromévente új nemzeti felelőst választ, így az idei alkalomnak fontos feladata volt az új nemzeti felelős házaspár megválasztása a következő időszakra. A közösség ezúttal Körmendi Gábort és Zsófit hívta meg erre a szép, de nem könnyű szolgálatra.

Hírdetés

A nap szentmisével zárult, amelyet Ternyák Csaba egri érsek mutatott be. A főpásztor szentbeszédben a házasság fontosságáról, majd a vasárnapi evangéliumhoz kapcsolódva (az irgalmas szamaritánus példázata) a találkozásokról szólt. (A találkozóról és a szentmiséről bővebben ITT olvashatnak.)

A szentmise végén az érsek személyes áldásban részesítette az új felelős házaspárt.

Forrás és fotó: Házas Hétvége

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »