Újabb halálos késelés történt Londonban – A város pakisztáni polgármestere a hunyó?

Két nap alatt ez volt a harmadik halálos késelés az angol fővárosban, ahol idén már közel 60 gyilkosság történt. A zömében fiatal áldozatokat a legtöbb esetben leszúrták a nyílt utcán. A legfrissebb, hétfő éjszakai gyilkosságról a Sky News hírcsatorna számolt be.

A tévé szerint a rendőröket hétfő este 22.50-kor riasztották a keleti Forest Gate negyedbe, ahol egy szúrt sebből vérző 18 éves fiút találtak a Chestnut Avenue utcán. Bár a mentők is pár perc alatt a helyszínen voltak, megmenteni már nem tudták az eszméletlen fiatalembert, aki félórán belül belehalt súlyos sérülésébe.
A rendőrségnek eddig nem sikerült az elkövető nyomára akadni.

A legfrissebb gyilkosság előtt nem egész 24 órával, vasárnap este három késelés is történt Londonban, abból kettő szintén halálos kimenetelű volt. A különböző helyszíneken elkövetett támadások között csak pár óra telt el.

Egy 26 éves férfi, akit London északnyugati részén, a Colindale negyed egyik utcáján késeltek meg, a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe. Nem sokkal később egy harminc éves nőt szúrtak halálra a város déli részén, Brixtonban. A harmadik késelés vasárnap nem sokkal éjfél előtt történt, ahol egy 18 év körüli fiatalembert támadtak meg.

Hírdetés

A BBC News tudósítása szerint ő jelenleg is kritikus állapotban fekszik az egyik dél-londoni kórház intenzív osztályán.

Nagy-Britannia szerte óriási a felháborodás, mivel évek óta nem volt ilyen magas a gyilkossági statisztika a szigetországban. Csak Londonban idén már mintegy 60 gyilkosságot követtek el, és ennek kétharmada késes támadás volt. A brit sajtó ezért elsősorban a két éve megválasztott főpolgármestert, Sadiq Khant teszik felelőssé.

Mádiabeszámolók szerint Sadiq Khan hatalomra kerülése óta drasztikusan csökkentette a londoni rendőrség költségvetését, aminek következtében csak fele annyi járőr van esténként az utcákon, mint pár évvel ezelőtt.

origo


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »