Újabb haláleset a határnál, többen megsebesültek a kerítésnél

Egy 39 éves marokkói férfi életét vesztette, és legalább 13 ember megsérült, mikor hétfőn ismeretlen okból megindult a kerítés felé a tömeg a spanyol enklávé, Melilla egyik ellenőrzőpontjánál – írja a The Local.

Az emberek mindkét oldalon nyomakodni kezdtek, többen is a földre zuhantak, másokat a kerítéshez szorítottak. A marokkói oldalról 11-en kerültek kórházba, míg a spanyolról hárman – egyikük azonban olyan súlyosan megsérült, hogy szívrohamot kapott és életét vesztette.

Hírdetés

Előbb a spanyol félen tört ki a pánik, a hatóságok vizsgálják, hogy mi okozta ezt. A tragédia idején számtalan marokkói teherhordó akart bejutni Spanyolországba, illetve visszatérni Marokkóba. A halálos áldozat is málhahordóként dolgozott. A határt ideiglenesen lezárták a hatóságok az ellenőrzés idejére.

Múlt héten a másik spanyol enklávé, Ceuta kerítésénél játszódott le hasonló jelenet, akkor két marokkói nőt tiportak agyon. Emellett rendszeresen támadják a behetolók is a kerítést, nem ritkán több száz fős csoportokban rohamoznak.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »