Újabb hadjárat az anyaság ellen

Már a tizenkilencedik századi utópikus szocialistáknak, aztán nyomukban az orosz és német anarchistáknak is vesszőparipája volt a család, az anyaság örökös ostorozása, meghaladottnak tekintése és tekintetése. Ma utódaik sincsenek ezzel másként.

Magyar Menedék - Ősmagyar

De persze idézhetnők még Madách Tragédiája falanszteri színének tudósát is, aki Évát el akarja távolítani gyermekétől, mondván, a falanszter majd felneveli, éspedig „tudományos” alapon. Mindez nem csoda. Az emberi lét alapvető normáit már évszázadok óta permanensen tagadók vetése érik ma be, amikor a radikális gender-mozgalom képviselői még egyes bevallottan liberálisoknak is nekimennek már, ha azok a gyermek és anyja kapcsolatának fontosságát hangsúlyozzák.

„Szélsőséges feministák már a liberális Vekerdy Tamást sem kímélik” – olvasható a Válasz.hu-n Szőnyi Szilárd tollából. Megtudjuk belőle, hogy a 444.hu leányvállalataként működő Feminfo.hu munkatársai olyan közismerten baloldali, liberális ikonoknak estek neki a minap, mint Vekerdy Tamás, a néhai Ranschburg Jenő és Popper Péter, csak mert szerintük is jót tesz a gyermeknek, ha édesanyja minél tovább mellette van. Odáig mentek, hogy a három nevezett pszichológust „szexisták”-nak nevezték. Nyilván úgy gondolják, hogy nincs férfi és női, apai és anyai szerep. Ahogyan hovatovább nemzet sincs. Sőt semmi sincs, ami érték és hagyományos.

Ugyanebbe a mostani támadásba illik bele a Jeruzsálemi Héber Egyetem oktatója, Frances Raday nyilatkozata: „A magyar kormánynak fel kell hagynia azzal, hogy a nemi alapú megkülönböztetést konzervatív családi értékekre épülő ideológiával palástolja. A család konzervatív formáját nem volna szabad szembeállítani a nők politikai, gazdasági és társadalmi jogaival.” Vagyis nem az utódnemzés, a gyermekvállalás, hanem az „önmegvalósítás” mindennek a kulcsa, így a nők „előbbre jutásának” is.

„Madách falansztere megvalósul” – mondták már eddig is oly sokan. Ám ez nem következhet be, legalábbis akkor nem, ha Európában, sőt szerte a világban mind többen követelik az anyaság megbecsülését, tudva, hogy a néhai nagy történelmi birodalmak bukásában mennyire oroszlánrésze volt a család, az anyaság fontosságának fel nem ismerése, sőt tagadása. Mert hiába is hirdetnek újabb és újabb hadjáratot az anyaság ellen a gender-ideológusok, a természettel nem tudnak leszámolni. Miként is szól a római közmondás? „Naturam expellas furca, tamen usque recurret.” „Űzd ki bár a természetet vasvillával, mégis visszatér az.”


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »