Újabb gyógyszerek érkeznek Szlovákiába a koronavírus-fertőzés kezelésére

Újabb gyógyszerek érkeznek Szlovákiába a koronavírus-fertőzés kezelésére

Zuzana Eliášová, Szlovákia Egészségügyi Minisztériumának szóvivője a TASR hírügynökségnek arról számolt be, hogy Marek Krajčí, a tárca vezetője engedélyezte az Ivermectin alapanyagú és nevű gyógyszer behozatalát az országba, amellyel hatékonyan kezelhetők a COVID-19 vírussal fertőzött betegek.

Marek Krajčí arról számolt be, hogy ennek a nagyon hatékony gyógyszernek az első szállítmánya után a többiek fokozatosan érkeznek az elosztókhoz, de a szállítás felgyorsítását nem tudják befolyásolni.

A minisztérium közölte azt is, hogy már február 19-én engedélyezték 20 000 eddig be nem regisztrált Ivermectin és további 30 000 Ivermex gyógyszer alkalmazását. A következő héten újabb 8930 csomag gyógyszert várnak és további 30 000 Ermetin készítményt is, amely szintén a vírus elleni küzdelemre szolgál.

Az egészségügyi minisztérium február elején ugyancsak kiadta az engedélyezést a Colchicum-Dispert elnevezésű gyógyszer használatára, 10 000 darab már meg is érkezett az elosztókhoz, és elérhető a gyógyszertárakban is.

Hírdetés

Az elmúlt pénteken, február 19-én Szlovákiába érkezett Ivermectin és Ivert nevű gyógyszereket kedden illetve szerdán szállítják ki az ország gyógyszertáraiba. Az Ivermectint pedig már ki is szállították a kórházak patikáiba.

„Hétfőn további olyan gyógyszert kaptunk, amelynek hatása beigazolódott a fertőzés gyógyításában. Az Isoprinosine nevű gyógyszerből 42 768 darab érkezett hozzánk, ez jóval több, mint ahogy eredetileg vártuk” – jelentette be a szóvivő.

Az egészségügyi minisztérium február 4-én ugyancsak engedélyezte a Dexamethasone nevű készítmény alkalmazását, eddig a kórházak 1000 darabot kaptak belőle és újabb szállítmányok várhatók belőle a következő hetekben.

(BM/Felvidék.ma/Teraz.sk) 


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »