Újabb gyanús pénzköltés és titkolózás Miskolcon

A Jobbik közérdekű adatkéréssel fordult az MVK Zrt-hez, hogy megtudják, mennyit kíván a városvezetés költeni az új CNG buszok átadására szervezett „buszok éjszakája” rendezvényre. A városvezetés szerint mindezt 10 évig nem tudhatják meg a miskolciak.

Korábban több tízmillióért népszerűsítette a miskolci önkormányzat az új villamosokat. A Jobbik most azt szerette volna megtudni, mennyit akarnak költeni az új buszok ünnepélyes átadására, ismertette csütörtöki sajtótájékoztatóján Jakab Péter, miért fordultak adatkéréssel a miskolci közlekedési vállalathoz. A Jobbik helyi frakcióvezetője szerint a kérdés indokolt, hiszen a városvezetés gazdasági nehézségekre hivatkozva nem fizette ki a közlekedési dolgozók 2015-ös béremelését, és gazdaságossági okok miatt csökkentették a villamosok járatsűrűségét is. Ráadásul nem kizárt, hogy a ritkítás idén a buszokat is eléri.

A mostani átadóünnepség költségeit firtató kérdésre a Jobbik meglepő választ kapott: 10 évig titkos, mennyit kíván a városvezetés költeni a „buszok éjszakája” elnevezésű rendezvényre, vagyis ezt leghamarabb 2026-ban tudhatjuk meg – közölte Jakab Péter.

A képviselő úgy véli, a feketekassza-ügy miatt komoly bizalmi válság alakult ki a miskolci Fidesszel szemben, amit a mostani eset csak tovább erősít.

„Mi titkolnivaló van azon, hogy a városvezetés hány milliót akar elkölteni egy rendezvényre? Mi derülne ki, ha a miskolciak megtudhatnák a konkrét összeget”

– tette fel a kérdést Jakab.

Jelezte azt is: a Jobbik az adatvédelmi hatósághoz fordul, egyúttal felszólítják a városvezetést, adják ki a rendezvény tervezett költségvetését. Mint mondta:

„a miskolciaknak joguk van tudni, mire költi a városvezetés a pénzüket.”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »