Újabb gazdamegmozdulás: Élőlánccal zárták le a mezőgazdasági minisztérium épületét

Újabb gazdamegmozdulás: Élőlánccal zárták le a mezőgazdasági minisztérium épületét

Kedden reggel 7 órakor mintegy két tucat gazda összehangolt akció keretében lezárta a Mezőgazdasági Minisztérium épületét Pozsonyban.  A megmozdulást a felvidéki magyar médiumok közül egyedüliként a Körkép.sk élőben közvetítette.

Hírdetés

Az épületre egy táblát is erősítettek az alábbi felirattal:

„A bársonyos forradalom után 30 évvel a Főügyészség megállapította, hogy a Mezőgazdasági Kifizető Ügynökség (PPA) nem tartja be a törvényeket. A rendőrség tétlen, a földdel kapcsolatos bűnesetek terén, illetéktelenek használjál mások földjeit. A földeken bűncselekményeket követnek ez az agrártámogatások kifizetése terén.“

A gazdák az élő lánccal összefogásukat szimbolizálják, és követelik, hogy a tárca hívja vissza Juraj Kožuchot, a PPA igazgatóját, az agrártámogatások körüli visszaélések fő felelősét.

A megmozdulás nem volt mentes a fizikai erőszaktól sem, a rendőrség ugyanis megpróbálta megakadályozni, hogy a fenti feliratot hirdető táblát a gazdák felfúrják az épület falára. František Oraveccel szemben erőt is alkalmaztak, ami komoly konfliktust és fizikai összetűzést váltott ki a rendőrség és a gazdák között. Mindez élő videóinkban is jól látható.


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »