Újabb francia önkormányzat esett áldozatul a bevándorláspárti Macron-rezsimnek

Újabb francia önkormányzat esett áldozatul a bevándorláspárti Macron-rezsimnek

Miközben Franciaország rekordnak számító, 255 ezer új migránst fogadott tavaly, és több mint 122 ezer menedékjogi kérelmet terjesztettek be, a bevándorláspárti francia rezsim nem akar részt venni a migránsok finanszírozásában, azt teljes egészében az önkormányzatoknak kell kigazdálkodniuk.

Most Bayonne, egy óceánparti város került bajba, mégpedig azért, mert az állam nem vesz részt a migránsok fogadásával járó terhek viselésében. 2018 novembere óta több mint 3500 migráns érkezett a majdnem 50 ezer lélekszámú városba.

Hírdetés

Tömegével, naponta akár 80-an, 100-an is érkeznek Guineából, Elefántcsontpartból vagy Maliból. Bayonne buszpályaudvara állandóan tele van migránsokkal, innen indulnak elsősorban Párizsba. A migránsok többsége egyedülálló férfi, néha persze nők és gyerekek is vannak. Gyakran a végkimerülés határán, papírok, okmányok nélkül.

A helyzetre az önkormányzat úgy próbált meg reagálni, hogy a migránsoknak néhány órára „tetőt” biztosított a fejük fölé, azaz egy átmeneti befogadó helyet nyitott nekik egy korábbi közösségi házban, ahol kipihenhették magukat, ellátást kaptak, és indulhattak tovább. A polgármester a befogadó hely fenntartására igényelt 70 ezer eurót a területi vezetéstől, de a prefektus megtagadta a hozzájárulást, sőt, egy nagyon kemény válaszban hárította el a segítségnyújtást: Teljes mértékben kizárt, hogy az állam segítséget nyújtson egy olyan intézmény fenntartásához, amely rendezetlen körülmények között levő személyek mozgását segíti elő – közölte.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »