Újabb fölényes győri siker a kézilabda BL-ben

Újabb fölényes győri siker a kézilabda BL-ben

A Győri Audi ETO KC házigazdaként 40-27-re legyőzte a szlovén Krim Mercator Ljubljana csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójából előrehozott szerdai mérkőzésen.

Az ETO rekordot jelentő, immár 67 mérkőzésből álló, 2018. január 26. óta, tehát csaknem négy éve tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhet a BL-ben, ebben az időszakban 59 győzelem és nyolc döntetlen a mérlege. A statisztikába csak a meccsek rendes játékideje számít bele.

A hazaiak keretéből Amandine Leynaud, Faluvégi Dorottya és Lukács Viktória hiányzott.

Az első két gólt a szlovénok dobták, majd egy 5-1-es sorozattal fordítottak, egyszersmind lendületbe kerültek a hazaiak. A Krim a 13. percig jól tartotta magát, de ellenfele támadásait ezután sem tudta hatástalanítani, saját akcióinak hatékonysága viszont csökkent. A dán Anne Mette Hansen vezérletével a győriek a meccs harmadánál már 17-11-es előnyben voltak. A huszadik találatot a kapus Laura Glauser szerezte, a szünetben pedig már 22-14-re vezetett csapata.

Hírdetés

A nagy különbség miatt a folytatásban bátran cserélhetett Ambros Martín vezetőedző, együttese ellenállhatatlan támadójátékának köszönhetően a 41. percben már tízgólos volt az előny. Előbb a román Crina Pintea, majd Anne Mette Hansen, végül a decemberi világbajnokság legértékesebb játékosának megválasztott norvég Kari Brattset lőtt három gólt néhány percen belül, az utolsó találat pedig a mindössze 17 éves Sztankovics Kyra nevéhez fűződik.

A mezőny legeredményesebb játékosa Pintea és Hansen volt nyolc-nyolc góllal, Brattset öttel zárt. A kapuban Laura Glauser és Silje Solberg egyaránt hat védéssel járult hozzá a sikerhez.

A két csapat 22. alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a győrieknek három döntetlen mellett ez volt a 19. győzelmük.

A tíz győzelemmel csoportjában listavezető ETO vasárnap a dán Odense HB együttesét fogadja, a hat sikerrel, két döntetlennel és egy vereséggel álló Ferencváros az ugyancsak dán Esbjerg vendége lesz ugyanazon a napon.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »