Újabb focibotrány: őrizetbe vették Platinit

Újabb focibotrány: őrizetbe vették Platinit

Az UEFA korábbi elnökét a 2022-es, katari labdarúgó-világbajnokság rendezői pályázatának vizsgálata keretében vették őrizetbe.

A France Football azt írja honlapján, Platinit a Nanterre-i rendőrségre vitték, és kihallgatják majd a 2022-es világbajnokság rendezési jogának odaítélésével kapcsolatban. A korábbi UEFA-elnök korrupciós gyanúba keveredett a 2022-es torna házigazdájának (Katar) kiválasztásával kapcsolatban. A 2022-es világbajnokság rendezési jogát 2010-ben, Platini UEFA-elnöki regnálása idején ítélték oda Katarnak, és azóta többször felvetődött a korrupció gyanúja a döntéssel kapcsolatban.

[EXCLUSIF] Soupçons de corruption pour l’attribution du #Mondial2022 au #Qatar: Michel Platini placé en garde à vue, Claude Guéant entendu comme suspect libre. https://t.co/7LwKO8SDZ2

Hírdetés

— Mediapart (@Mediapart) 2019. június 18.

Sajtóhírek szerint Claude Gueant-t, a volt francia elnök Nicolas Sarkozy egykori tanácsadóját szintén kihallgaták, de nem vették őrizetbe.

A korábbi klasszis játékos, most 63 éves Platinit 2015-ben nyolc évre eltiltotta a FIFA etikai bizottsága, mert 2011-ben kétmillió svájci frankot kapott az akkori FIFA-elnöktől, Joseph Blattertől. A büntetését később négy évre mérsékelték, így idén októberben lejár az eltiltása.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »