Újabb Fico-ellenes lázadás tört ki a Smerben. A besztercebányai smeres képviselők kiálltak Pellegrini mellett

Újabb Fico-ellenes lázadás tört ki a Smerben. A besztercebányai smeres képviselők kiálltak Pellegrini mellett

Nyitókép: TASR

Annak ellenére, hogy a Smer-SD csak pár hónapja került ellenzéki pozícióba, a pártban egyre gyakrabban forr a levegő. Ján Podmanický képviselő távozása után ma újabb csapás érte Ficot.

A Smer-SD besztercebányai kerületi képviselői közzétettek egy nyilatkozatot, amelyben világosan kiálltak a Smer-SD alelnöke, Peter Pellegrini mellett. Pellegrini közvetve már többször kritikával illette Ficot, és nem titkolja abbéli szándékát sem, hogy leváltsa őt a pártelnöki posztban.

A nyilatkozatban a smeres képviselők azt írják, hogy „meg kellene szabadulni a múlt azon kellemetlen terheitől, amelyek különböző politikai és gazdasági ügyekkel kapcsolatosak, és amelyeket bizonyos egyéne képviselnek“.

  „Peter Pellegriniben a párt bázisán kívül is rengeteg ember bízik, erre a bizalomra pedig kormányfőként és a párt listavezetőjeként tett szert“  

– áll a nyilatkozatban, amelyben arra is felhívták a figyelmet, hogy a közvélemény-kutatások szerint a Smer-SD-n belül a volt kormányfőben bíznak a legtöbben.

Hírdetés

A nyilatkozatot aláíró képviselők a besztercebányai szülöttjükhöz, Pellegrinihez hasonlóan a pártkongresszus minél előbbi összehívását szorgalmazzák annak érdekében, hogy megválaszthassák az új pártvezetést. Szerintünk az új vezetésnek kell gondoskodnia arról, hogy a Smerből erős, modern, baloldali párt váljon.

 „A politikai jövőt határozottan Peter Pellegrini személyével és politikai stílusával tudjuk összekapcsolni, aki természetes módon lett a szlovák szociáldemokrácia vezére“

– állítják a Besztercebányai kerület smeres képviselői.

Maga Pellegrini üdvözli a párttagok támogatását. Állítása szerint a felelősségteljes változást hirdető politikája nemcsak a regionális struktúrákat, de a párton kívül álló embereket is meg tudja szólítani.

 „Mindent meg fogok tenni azért, hogy ilyen típusú politikát tudjak kínálni a szlovákiai embereknek“

– tette hozzá Pellegrini.

Aktuality.sk/Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »