Újabb fejlemény a ferihegyi légiutas-adó ügyében

Újabb fejlemény a ferihegyi légiutas-adó ügyében

A fővárosi kormányhivatal hiába lépett fel a repülőtér utasaira kivetett helyi adó ellen, így végül a bíróságnak kell döntenie az ügyben.

A XVIII. kerületi önkormányzat által bevezetett, több jogszabályt sértő légiutas-adó miatt a kormányhivatal december 12-én törvényességi felhívással élt, a képviselő-testületnek 30 nap állt a rendelkezésére, hogy megszüntesse a kialakult jogellenes helyzetet.

A határidő azonban eredménytelenül telt el, Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata nem szüntette meg a feltárt jogsértéseket, ezért a kormányhivatal a légiutas-adó magasabb szintű jogszabályok előírásaiba ütköző rendelkezéseinek megsemmisítése érdekében a Kúriához fordult, valamint indítványában kérte az ideiglenes alkalmazási tilalom elrendelését is – közölte a Világgazdaság megkeresésére Budapest Főváros Kormányhivatala.

Hírdetés

A gazdasági portál megkeresésére a Kúria megerősítette, hogy lajstromba vette a légiutas-adó ügyét, miután a XVIII. kerületi önkormányzat Budapest Főváros Kormányhivatalának törvényességi felhívása ellenére sem szüntette meg a feltárt jogsértéseket.

Az önkormányzat továbbra is állítja, jogszerű a légiutas-adó.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »