Újabb év, újabb Star Wars-film, újabb trailer

Még fel sem ocsúdtunk Az ébredő Erő okozta (egyeseknél pozitív, másoknál negatívÖ sokkból, máris megérkezett a Csillagok háborúja univerzum első önálló filmjének, a Zsivány Egyesnek az első előzetese.

Ha Az ébredő Erő volt a nosztalgikus, akkor mit mondunk majd erre? Ahogy elkészül a Halálcsillag, ahogy repülnek szerteszét a rohamosztagosok, ahogy lövöldöznek az AT-AT lépegetők és ahogy felhangzik a riadójelzés – mind-mind a klasszikus trilógia egy-egy emlékét juttatja eszünkbe.

Az előzetesben feltűnik a Lázadók Szövetségének egyik vezetője, Mon Mothma is, de ami ennél jóval fontosabb: ismét női főhőse lesz egy Star Wars-filmnek. Hogy ez jó-e, majd a premier napján kiderül, de annyi szent, hogy a készítők betartották ígéretüket: sötét hangulatú filmnek ígérkezik a Zsivány Egyes.

Mit érdemes tudni a Zsivány Egyesről?

Az alkotás az első eleme annak a sorozatnak, amelyet a Disney tervez. Olyan Star Wars-filmeket jelentetnek meg a harmadik trilógia premierjei közötti időszakokban, amelyek önálló történeteket mesélnek el ebben a világban.

A Zsivány Egyest Gareth Edwards rendezi, aki olyan sztárokat nyert meg a produkcióhoz a Disney segítségével, mint Felicity Jones, Forest Whitaker vagy Mads Mikkelsen. A 2015 augusztusában forgatni kezdett film december 16-án érkezik a mozikba.

A Zsivány Egyes eddigi egyetlen hivatalos fotója Fotó: Lucasfilm Ltd.

A film hivatalos leírása: „Egy csapat ellenálló harcos összeáll egy veszélyes küldetésre, hogy megszerezze a Halálcsillag tervrajzait.” Annyit tudni még, hogy Jedik ebben a részben nem lesznek, de a háborús filmek hangulatával operáló Zsivány Egyesben állítólag Darth Vader is feltűnik majd.

Az új Star Wars-film megjelenése előtt, októberben Catalyst címmel jelentet meg előzményregényt a Del Rey kiadó. A Zsivány Egyest már nagyon várják a rajongók: egy közönségszavazáson ez lett 2016 legjobban várt alkotása. További információkat angolul talál a Wookieepedián.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »