Újabb esküvő lesz a brit királyi családban

Újabb esküvő lesz a brit királyi családban

Újabb esküvő lesz a brit királyi családban: Beatrix hercegnő, II. Erzsébet királynő 31 esztendős unokája május 29-én megy férjhez Londonban Edoardo Mapelli Mozzi 37 éves olasz származású ingatlanmágnáshoz – jelentette be pénteken a Buckingham-palota.

Az esküvőt a londoni St. James-palota királyi kápolnájában tartják, és a ceremónia jóval inkább magánjellegű lesz, mint Beatrice húgának, Eugenie-nek az esküvője, amelyet 2018-ban rendeztek a Windsor-kastélyban.

A St. James-palota kápolnájában tartották 1840-ben Viktória királynő és Albert herceg esküvőjét.

Az esküvő után II. Erzsébet uralkodó fogadást ad a Buckingham-palotában.     

Hírdetés

Beatrix hercegnő András yorki hercegnek, a királynő harmadik gyerekének elsőszülött leánya. Édesanyja Sarah Ferguson, aki elvált András hercegtől.

Az olasz nemesi családból származó Mozzi, aki tavaly jegyezte el a hercegnőt, brit állampolgár, és egy korábbi kapcsolatából van egy kétéves kisfia.

András herceg tavaly bejelentette be, hogy visszavonul hivatalos uralkodóházi kötelezettségeitől az után, hogy a figyelem központjába került a szexuális zaklatás miatt elítélt néhai Jeffrey Epsteinnel ápolt barátsága miatt. Egy nő ugyanis azt állítja, hogy Epstein utasítására 17 éves korától többször is szexuális kapcsolatba került a herceggel. Az FBI ki akarja hallgatni a herceget az Epstein ügyében indított újabb nyomozásában, de egy amerikai ügyész a múlt héten arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy a herceg nem bizonyult együttműködőnek. András herceg tagadja a vádakat.

Beatrix húga, a 28 esztendős Eugénia hercegnő 2018 októberében ment férjhez a polgári származású 33 éves Jack Brooksbankhez. Brooksbanknek saját borkereskedő cége van, emellett ő a George Clooney Oscar-díjas hollywoodi sztár és barátai alapította – a Diageo brit szeszesitalgyártó óriás által két éve egymilliárd dollárért felvásárolt – Casamigos tequilacég globális márkanagykövete.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »