Újabb és újabb „barátok” a fizetési listán

Szijjártó Péter barátja is komoly összegekhez jutott a tárca felügyelete alatt működő Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-től – tudta meg lapunk. Rajta kívül jelentős megbízásokat kapott a tiszteletbeli jordán konzul cége is. A külügyminiszter ugyanakkor nem lát kivetnivalót abban, hogy Matolcsy György jegybankelnök rokona és Giró-Szász András volt kormányszóvivő bizalmasa is jól jövedelmező megbízást kapott az állami cégtől.

Két megbízást is kapott a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Zrt.-től Szijjártó Péter külügyminiszter barátjának cége – derült ki a Külügyminisztérium felügyelete alatt működő társaság szerződéseiből. A Kuna Tibor tulajdonában álló Trinity International Communications Kft.-vel tavaly júniusban két szerződést kötött egyéves időtartamra az MNKH Zrt. Az állami társaság havonta 600 ezer forintért bízta meg a céget PR- és kommunikációs szolgáltatások ellátásával. Továbbá egy vállalkozási keretszerződést is kötöttek vele többek közt nyomdai, grafikai, illetve rendezvényszervezési munkák, valamint médiafigyelési és rendezvényszervezési feladatok ellátására. Utóbbi szerződés díjazását ugyanakkor nem tette közzé az MNKH Zrt., a kifizetések ez esetben egyedi elszámolások alapján történtek.

A „rejtélyes” Naffa család is felbukkan

Az MNKH Zrt. szerződéseit böngészve ugyanakkor további érdekességekre bukkantunk. Az East Chain Kft. két részletben 220 millió forintot kapott a Külügyminisztériumhoz tartozó társaságtól marketingtevékenység ellátására. Ennek a cégnek az egyik tulajdonosa nem más, mint Zaid Naffa tiszteletbeli jordán konzul, ügyvezetője pedig Skapér Katalin Magdolna. Ők a csődbe ment Jordán Tours utazási iroda kapcsán lettek ismertek, amiről a bíróság kimondta, hogy az utazási iroda nem fizetett be eleget a biztosítási alapba, így szabálytalanul működött éveken át, majd jogerősen törölték is.

A tanulságos cikk folytatása a haveri kifizetőhelyről ITT

Forrás: mno.hu

sokkaljobb-kommentár: A moszkvai kereskedő házat Szijjártó Péter Kiss Szilárd és a nem sokkal később lebukott Quaestoros Tarsoly Csaba társaságában „szentelte” föl. Tarsoly Csaba volt a tulajdonosa a győri ETO-nak. Szijjártóval a győri képviselő-testületben együtt foglaltak korábban helyet. Elég sok ilyen kereskedő ház van külföldön, minden haszon nélkül, vagy alig haszonnal. A külker forgalom emelkedését nem a kereskedőházak hozták, hanem az autógyárak (sok esetben Kínába) kiszállítása az összeszerelő műhelyként működő Magyarországról. Kiss Szilárd és Tarsoly Csaba valamennyi időt töltött előzetesbe, de lehet, hogy Tarsoly még mindig ott van. Korábban is előfordult, hogy a külügyben sportoló társait alkalmazta a külügyér.

A külügyminisztériumi szappanopera folytatódik. A számlát természetesen a magyar adófizetők fizetik. Erről bővebben ITT

Békéscsaba, 2016. július 1.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető: „Közel 700 vállalkozás működik ma Magyarországon egyértelmű panamai tulajdonosi háttérrel, és további 5000 hazai cég köthető hasonló egzotikus hátterű offshore-országokhoz – hívja fel a figyelmet közleményében az Opten céginformációs szolgáltató. Ugyan csökkent az offshore cégalapítások száma, a jelenség még távolról sem tűnt el. Az Opten adatai szerint a mai napig több mint 400 társaság tulajdonosi háttere köthető közvetlenül Panamához, a közvetett kötődéseket vizsgálva pedig már a 700-at közelíti a szám. A panamai érdekeltségű cégek között vegyesen találhatók kicsik és nagyok, és 15 olyan is akad, amelynek éves árbevétele meghaladja az egymilliárd forintot.” (Részlet a Magyarország eléggé fertőzött offshore szempontból című cikkből) 

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »