Újabb erőszakoskodó úszóedző mondott le az alpolgármesteri tisztségről

Lemondott mandátumáról Éva Ferenc, Harkány társadalmi megbízatású alpolgármestere kedden, miután kiderült, hogy korábban elítélték súlyos testi sértésért és nemi erőszak kísérletéért.

Baksai Tamás (Fidesz-KDNP), a Baranya megyei fürdőváros polgármestere hétfőn szólította fel Harkány alpolgármesterét, hogy tisztázza érintettségét egy 1973-as súlyos testi sértés miatt indított büntetőügyben. A polgármester a távirati irodának azt mondta: nem hivatalos forrásból úgy értesült, hogy Éva Ferenc alpolgármester érintett egy 1973-as büntetőügyben.

A város képviselő-testülete kedden foglalkozott az üggyel, amelyet követően Éva Ferenc közleményt juttatott el az MTI-nek. Ebben azt írta, súlyos testi sértés és halmazati cselekményként nemi erőszak kísérletének vádjával" ítélték két év börtönbüntetésre, amelyből jó magaviselete miatt másfél évet kellett letöltenie. Az 1973-ban történt esetről megjegyezte, az "a pletykákkal ellentétben egy balatoni kirándulás alkalmával, egyedül elkövetve történt".

Éva Ferenc kiemelte, "az elmúlt negyven évben a társadalomba visszailleszkedve tisztességgel, becsülettel végeztem a munkámat, a mai napig erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkezem". Hozzátette: évtizedek óta példás életet él, munkásságát a helyi sportélet is elismerte, 2014-es önkormányzati választásokon a legtöbb – 842 – egyéni szavazatot kapta a várostól.

Korábban úszóedzőként dolgozott

Éva Ferenc kijelentette, a hamis vádakat cáfolja, visszautasítja, azok terjesztőivel szemben jogi lépéseket tesz. "A kialakult helyzetre való tekintettel a családom és a város nyugalma, valamint a további felesleges hangulatkeltés megállítása érdekében lemondok társadalmi megbízatású alpolgármesteri tisztségemről" – zárta közleményét Éva Ferenc.

Baksai Tamás hétfőn közölte: Éva Ferenc nem szerepel a Fidesz tagnyilvántartásában, tagságát "egyéb párttechnikai okok miatt korábban törölték". Éva Ferenc korábban úszóedzőként dolgozott a Harkányi úszóklubnál, az Utanpotlassport.hu-nál most is az ő címe van a csapat kontaktjaként.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »