Újabb embert fogtak el a londoni metrórobbantás miatt

Újabb embert fogtak el a londoni metrórobbantás miatt

Őrizetbe vettek vasárnap egy 21 éves férfit a londoni metróban péntek reggel elkövetett merénylettel összefüggésben.

A Scotland Yard vasárnap délelőtti bejelentése szerint a fiatal férfit a nyugat-londoni Hounslow városrészben vették őrizetbe a terrorellenes törvény alapján, és egy londoni rendőrőrsre vitték – írja az MTI.

Ő a második, akit a pokolgépes merénylettel kapcsolatban őrizetbe vettek: szombaton egy 18 éves férfit fogtak el a délkelet-angliai Dover kompkikötőjének indulási csarnokában. A brit sajtó meg nem erősített értesülései szerint a hatóságok őt gyanúsítják azzal, hogy elhelyezte a házi készítésű pokolgépet a londoni metró District Line nevű vonalának egyik szerelvényén.

http://mno.hu/

A terrorkészültség szintje továbbra is kritikus. Theresa May brit kormányfő még pénteken azt mondta, az elhárító szolgálatok megítélése szerint nem lehet kizárni, hogy a péntek reggeli terrorcselekményt rövid időn belül újabb támadás követheti.

Mark Rowley, a Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának parancsnoka pedig közölte, hogy annyi katonai segítséget kért a kormánytól, amennyi lehetővé teszi ezer fegyveres rendőr átirányítását az eddig általuk ellátott biztonsági őrizeti feladatokról „a megnyugtató jellegű” járőrözési feladatokra. Azzal kapcsolatban, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalta magára a londoni metróban elkövetett támadást, a Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának vezetője úgy fogalmazott: mára „igencsak rutinszerűvé” vált, hogy az Iszlám Állam jelentkezik elkövetőként hasonló bűncselekmények után, függetlenül attól, hogy volt-e tényleges kapcsolata az elkövetővel.

A kelet-nyugati irányban közlekedő District line metróvonal délnyugati elágazásának Parsons Green nevű állomásánál, egy metrószerelvényen pokolgépszerű szerkezet lépett működésbe a reggeli csúcsforgalom idején. Bár nem robbant fel, csak nagy erővel lángra kapott, a Scotland Yard szombati jelentése szerint 30-an szenvedtek sérüléseket. Egyikük állapota sem súlyos, és szombaton már csak hárman voltak közülük kórházban. A támadást az Iszlám Állam vállalta magára.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »