Újabb csempészkísérlet zajlott a csapi határátkelőhelyen (Fotók)

A csempészkísérletet Kárpátalján a csapi határőregység vámosai a határőrei akadályozták meg.

Az ukrán férfi Ausztriába tartott egy Volkswagen márkájú gépkocsival, s vámellenőrzés során a zöld folyosót választotta. A szóbeli kikérdezés során a férfi a határőröknek elmondta, hogy nem birtokol tiltott, vagy korlátozott mennyiségben szállítható árut – adta hírül a Zakarpattya Online.

A gyakori csempészkísérletek miatt a vámosok alapos felülvizsgálatra továbbították a járművet. A vizsgálat során a kisbuszban a határőrök 4502 csomag Winston és Parliament márkájú ukrán cigarettára bukkantak.

Ukrajna Vámtörvényének megfelelően az esetet jegyzőkönyvezték, a 307 658 hrivnyára becsült kisbuszt és a csempészcigarettát lefoglalták – jelentette az Állami Fiskális Szolgálat sajtóosztálya.

Korábban írtunk róla, hogy csempészek lövöldöztek az ukrán–lengyel határon.

A szabálysértők négy kisbusznyi csempészárut akartak átszállítani az államhatáron. Amikor leleplezték, s megpróbálták letartóztatni őket, a csempészek 30-40 fős erősítést hívtak, akik zavargásokat okoztak, betörték az egyik kisbusz ablakát, ezért az egyik sofőr autójával elmenekült a helyszínről. A mobil csoport emberei kénytelenek voltak fegyvert használni az akció során.

Rovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Ungvári járás›Csap (Чоп)Címkék: ukrán-magyar határ, cigarettacsempészet, csempészet, kékfény, bűnügy, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »