Újabb bűnvádi eljárás Dorin Florea ellen

Újabb korrupciós ügyben indított bűnvádi eljárást az ügyészség Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere ellen. Ugyanakkor Floreához hasonlóan csúszópénz elfogadásával gyanúsítják Ciprian Minodor Dobre Maros megyei tanácselnököt is.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) szerdai közleménye értelmében kenőpénz elfogadásának gyanújával kiterjesztették a tavaly indított bűnvádi eljárást Dorin Florea ellen. Ugyanebben az ügyben csúszópénz elfogadásában való bűnrészességgel és pénzmosással gyanúsítják Dan Aurel Floreát, a polgármester fiát, Mircea-Nicolae Musgociu üzletembert pedig megvesztegetéssel és pénzmosással.

A DNA szerint Florea előterjesztésére a marosvásárhelyi tanács 2011. június 30-i ülésén kilenc határozatot fogadott el a megyeszékhely Segesvári útjának kétirányú meghosszabbításáról. Musgociu az általa birtokolt, és később az önkormányzattal elcserélt területek révén közvetlenül érdekelt volt a projektben. Az ügyészség azt állítja, hogy a polgármester közbenjárásának ellentételezése fejében 2011 decemberében az üzletember cége áron alul, 74 ezer euróért eladott egy közel 160 négyzetméteres marosvásárhelyi lakást Florea fiának, aki aztán tavaly márciusban 130 ezer euróért túladott az ingatlanon.

Dorin Florea 2013-ban ugyancsak felkarolta Musgociu üzleti érdekeit, és az önkormányzat nevében 1415 négyzetméteres, ugyancsak a Segesvári úton fekvő telket vásárolt a vállalkozótól. Mint ismert, Florea – valamint a polgármesteri hivatal gazdasági igazgatója, a képviselő-testület 19 tanácsosa, a hivatal jogásza és a város jegyzője – ellen tavaly márciusban a DNA hivatali visszaélés gyanújával indított eljárást. A vádhatóság szerint a gyanúsítottak 2013 júliusában törvénytelenül nyújtottak a város költségvetéséből négymillió lejes támogatást a marosvásárhelyi FCM labdarúgó klubnak.

Bűnvádi dossziéja miatt a Nemzeti Liberális Párt (PNL) letett arról, hogy az alakulat alelnöki tisztségét betöltő Floreát indítsa a júniusi helyhatósági választáson. A politikus az ellene foganatosított újabb eljárás közzététele után nem sokkal, szerda délben sajtótájékoztatón jelentette be, hogy függetlenként indul a megmérettetésen. A sajtótájékoztatón szintén jelen lévő Ciprian Dobre, a PNL megyei szervezetének elnök támogatásáról biztosította Floreát.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »