Újabb budapesti pláza alakul át teljesen

A korszerűsített és több mint 30 ezer négyzetméterrel megnövelt Camponában tetőteraszok és új parkolóhelyek is lesznek.

A CPI Property Group szakmai ingatlanbefektetői csoport tavaly megvásárolta a Campona bevásárlóközpontot, és az új tulajdonos fel kívánja újítani, illetve bővíteni szeretné az üzletházat – írja a budafokteteny.hu.

Hírdetés

A fejlesztési koncepció szerint a földszinti alapterületet mintegy 10 ezer négyzetméterrel, míg az emeleti alapterületet (a 2. emeleti épületrészekkel együtt) csaknem 21 ezer négyzetméterrel bővül. Ennek részeként a Campona mögötti út kibővülne egy úgynevezett „expressz rámpával”, amely egyből a parkolóház tetőszintjére vinne, és az első emeleti szintet részlegesen (nagyjából 13 ezer négyzetméter alapterülettel) bővítenék, miközben a földszinten a közlekedés megmarad.

Egyelőre nem terveznek teljes újabb szintet az épületre, de elképzelhető, hogy vendéglátóegységet és teraszrészt alakítanak ki a pláza tetején. Ehhez növelik a parkolóhelyek számát is.

A Campona előtti tér is átalakulhat. Olyan közösségi tér kialakítását tervezik, ahol lehetőség lesz majd családi, ifjúsági és gyerekprogramokra, illetve koncertek megrendezésére.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »