Újabb botrány Rióban: most a vitorlásrámpa omlott össze

Egyre több a kétely azzal kapcsolatban, hogy Brazília rendesen felkészült az olimpiára – most a vitorlások rámpája omlott össze Marina da Gloriában, ahonnan a versenyzők indulnak. A balesetben senki nem sérült meg, Brazília mégis kritikák tengerével kénytelen szembenézni.

A riói olimpia szóvivője, Philip Wilkinson szerint a dagály, valamint a szombaton viharossá váló tenger okozta a balesetet. A szerkezetet direkt az olimpia idejére építették, a vitorlázók ezen keresztül juthatnak el majd a hajóikhoz – írja a Guardian.

Wilkinson elmondása szerint már értesítették a rámpát kiépítő céget, akik négy napon belül helyrehozzák a kárt. A vitorlás versenyek csak augusztus 8-án kezdődnek, míg a nyári játékok első versenyszámait már augusztus 5-én tartják.

A szóvivő szerint a kár nem befolyásolja a versenyzők edzésprogramját sem, mivel addig az állandó rámpát tudják használni.

Mark Adams, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szóvivője szerint ebből “felesleges nagy ügyet csinálni, hiszen az olimpia közeledtével ilyen balesetek előfordulnak.”

A World Sailing közleménye szerint figyelemmel fogják kísérni a javítási munkákat, de arról is írtak, hogy egy pontonhíd is megsérült szombaton.

A balesetek azonban nem csak az öbölre korlátozódtak: a röplabdapályák közelében lévő, a Copacabana Beachen található tévéstúdiókat elöntötte a víz.

Április óta folyamatosan kritikák érik a riói olimpia előkészületeit – ekkor szakadt le az új bicikliút. A balesetben két ember meghalt.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Legyőzte a rákot, és ott lesz az olimpián a tízpróbázó Európa-bajnokVeszély az Olimpián: egyre több terrorista gyanús személyt tartóztatnak le BrazíliábanRovatok: SportTelepülés: BrazíliaCímkék: sport, Brazília, Rio de Janeiro, botrány, 2016. évi riói nyári olimpiai játékokForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »