Újabb balhék a fővárosi cigány iskolánál

Csupán három képviselő jelent meg a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat tegnapi ülésén, amelyet így nem tudtak megtartani.

Magyar Menedék - Sitchin

Nagy Sándor elnökhelyettes lapunkat úgy tájékoztatta, hogy sem Csóka János Pál elnök, sem az általa támogatott, a szervezet fenntartásában működő Európai Polytechnikum Roma Nemzetiségi Nyelvoktató Szakképző Iskola és Speciális Szakiskola igazgatója, Purebl Balázs nem ment el a tanácskozásra. Pedig – mondta – szerették volna megkérdezni őket az intézménnyel kapcsolatos újabb eljárásokról. Megírtuk, a NAV költségvetési csalás gyanújával nyomoz a korábban tetemes tartozásokat felhalmozó szakiskola gazdálkodása miatt, ennek ellenére Csóka és Purebl lapunknak azt mondták, az önkormányzat által egy kisegyháztól még 2014-ben, Makai István elnöksége idején átvett intézménynél immár minden rendben van, sőt, az ősszel új képzéseket is indítanak.

Nagy Sándor és Farkas Vilmos képviselők ezzel szemben számos tisztázatlanságot látnak, szerintük például a különböző állami és fővárosi szerveknek immár hetvenhétmillióval adósa az iskola. A belviták elfajulását jelzi, hogy Csóka javaslatára az önkormányzat határozatban vont meg minden jogosultságot Nagytól, „engedélyünk nélkül nem intézkedhet”. Eközben az illetékes kormányhivatal egy februári ülés jegyzőkönyvét vizsgálja, nem kizárt, hogy a rendőrséghez fordulnak, ha aggályosnak találják a benne foglaltakat

mho


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »